www.lokalmagasinet.no NYHETER | FRA 17. MAI 2019 Lø. 5. des. 2020
Meny

Noen smakebiter fra markeringen av nasjonaldagen i Son i 2019, slik det ble publisert på LMs forside fram til 22. mai. Også i år har vi tatt  bruk vårt ekstramagasin Herison.no til 17. mai-dekningen. Lenka nedenfor går dit.

Serie med ekstra store bilder


(18.05.19. Oppdatert 21:41) 17. mai-komiteen er sammensatt av foreldre til elever i 4. trinn ved Son skole. Det er i år ti år siden den nye skolebygningen øst for sentrum ble tatt  bruk. På scenen, der siste del av dagens offisielle program ble arrangert, ble jubileet markert med sang av 4. trinn-elever. Bildet er ett av ni som nå er publisert i ekstra stort format på Herison.no

Godvær kom som bestilt


På "stripa" i Storgata hadde mange samlet seg i god tid før barnetoget var ventet på vei nordover langs den faste paraderuta.

LITT FOLKETOG OGSÅLM-fotos: Svein-H. Strand

(18.05.19. 06:40. Oppdatert senest 10:17) Ja - Litt folketog også. Dét ble en naturlig tittel til våre to første bilder fra feiringen av nasjonaldagen i Son.

Selvfølgelig: Barnetoget er og blir skolebarnas tog, først og fremst. Noe folketog står ikke på programmet i Son, som det gjør i mange byer landet rundt. Men elementer som de senere års "distriktsparade" er en fin tilvekst som har gjort barnetoget både mer variert og enda litt lengre.


Her i redaksjonen spanderte vi på oss en frikveld etter feltarbeid i sentrum, og på fotojakt også under den avsluttende del: Tale for dagen og underholdning på torget.

For første gang på fotoopptak har vi gått veien rundt "tunge" råfiler med etterfølgende åpning og konvertering av filene i et redigeringsprogram.

Kameraet har i stedet vært innstilt direkte på opptak til bildeformatet jpg. Vi regner da med å spare mye tid i den videre behandling av de mange motivene som velges ut.

En serie med store bilder vil som i fjor bli publisert i Herison.no, mens vi her i LM konsentrerer oss om oppsummerende tekster og et mindre antall bilder.


En liten pause ved brygga. Og endelig ble fotografen fornøyd...


PROGRAM FOR HELE KOMMUNEN

15 PÅ JOBB tok unna hos Oliven(18.05.19) Ikke overraskende fikk Café Oliven stor pågang av 17. mai-kunder, midt i togløypa som det ligger, bevertningsstedet som har figurert i nyhetsbildet i ett år.

Ute i Olivenlunden kunne innehaver Shaker Sabetzadeh ved 15-tiden fortelle til LM at de var ni stykker i sving med å servere mat og drikke. Innomhus var fire på vakt, pluss to som tok oppvaska. Hvor mange som holdt fortet på kveldsvakta vites ikke, bare at det var liv og røre ved skjenkeslutt kl. 02 og fram til stengetid 02:30 i natt. At nasjonaldagen i år falt på en fredag, hadde nok sitt å si i så måte.Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland