www.lokalmagasinet.no NYHETER | Forfatterkveld med Helene Uri Ti. 1. des. 2020
Meny

Forfatterkveld med Helene Uri

Publisert 07.10.13 Bibliotekets Venner inviterer til forfatterkveld med Helene Uri på Son bibliotek tirsdag 8.oktober kl. 19. Uri forteller her om sin siste bok, ''Rydde ut''. Det blir boksalg, signering og enkel servering. Fri entré.

Foto av Helene Uri: Nina Kammersten/Heleneuri.no

♦ Helene Uri (bildet) har doktorgrad i språkvitenskap og arbeidet i tolv år ved Universitetet i Oslo før hun sa opp jobben for å begynne å skrive på heltid.

Uri har gitt ut flere fagbøker, barne- og ungdomsbøker og romaner, blant annet "De beste blant oss", "Den rettferdige" og "Kjerringer".

Hun har solgt over 100 000 bøker og er oversatt til flere språk, blant annet dansk, svensk, tysk, engelsk, fransk, spansk og japansk.

Som så mange andre forfattere, har Helene Uri denne gang valgt å spille på egne erfaringer. Trenden har vi sett gjennom flere år, og mest kjent her til lands er kanskje Karl Ove Knausgårds «Min kamp».

Romanens hovedperson er Ellinor, språkviter akkurat som forfatteren selv. Men da Uri under skrivingen mistet moren sin, tok fortellingen en annen vei enn først planlagt. Hun fant det nødvendig å innlemme sin egen historie.

Gjennom hele romanen følger vi de to. Ellinor reiser til Finnmark for å forske på samisk språk, og Helene oppdager at hun er av samisk avstamming.

Det utdøende blir en tematisk tråd: Hvordan holde fast det som tiden spiser opp, hvordan bevare en kultur som slukes av storsamfunnet?


Redigert utvalg fra arrangørens forhåndsomtale.Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland