www.lokalmagasinet.no NYHETER | Fem med spennvidde Sø. 27. sep. 2020
Meny

Fem med spennvidde

Se også om om utstillingen PÅ PLAKATEN

 

"Torso".

Takk til Vestby Kunstforening for tilsendte fine bilder!

Publisert 04.11.16. Vestby Kunstforenings tradisjonelle fire dagers førjulsutstilling i Vestby prestegård med kunst og kunsthåndverk åpnet i går med videounderholdning av elever fra Vestby kulturskole. De fleste av de fem inviterte kunstnerne har lokal tilknytning, og uttrykkene spenner vidt, fra bildekunst, keramikk og skulptur til tekstil."Reidun"


► Følgende kunstnere er representert: Reidun Wunderbaldinger – bildekunst. Solveig Gladhaug Dammen – bildekunst. Kristin Dijkman – bildekunst og skulptur. Lillann Magnus – keramikk. Gunda Aarhus - tekstil.


"Storpus"

Reidun Osvik Wunderbaldinger bor i Oslo og er oppvokst i Hølen. Hun startet sin karriere som operasanger og har senere utdannet seg som billedkunstner. Musikken og sangen har påvirket utviklingen mot tegning og maleri. Hun har de seneste årene arbeidet under personlig veiledning av Markus Brendmoe.

Kristin Irén Dijkman er en multikunstner som startet sin kunstneriske karriere som musiker og pedagog etter musikkstudier ved musikkhøyskolen i Wien, Østerrike. Senere studerte hun pedagogikk og metodikk ved musikkhøyskolene i Oslo, Malmø og Gøteborg. Parallelt utviklet hun seg som billedkunstner. Hun er opptatt av eksistensielle temaer og mellommenneskelige forhold, og sier hun henter motivene til sin kunst fra livet selv.

Solveig Gladhaug Dammen er utdannet billedkunstner ved Kunsthøyskolen i Oslo og er født og oppvokst i Drøbak. Ved siden av å være kunstner er hun faglærer i kunst og håndverk på Drøbak Montessori ungdomsskole. På utstillingen i Vestby prestegård har hun tatt utgangspunkt i bygningene prestegården består av. Hun har jobbet med omrisset av bygningene og estetikken fra eldre arkitektur og latt dette være utgangspunktet for å skape nye komposisjoner. De gamle bygningene blir gjenstand for en billedlig rekonstruksjon og nye former skapes.

Lillann Magnus har sterk tilknytning til Son. Der har hun familie og har tilbrakt alle somrene i sitt liv. Lillan Magnus er glad i farger og dekor og har et enkelt formuttrykk. Hun arbeider med intensiteten og styrken i fargene og lager både bruksgjenstander og utsmykninger. Videre legger hun vekt på at tingene skal være funksjonelle og lette å bruke. Hun arbeider med porselen og steingodsleire på grunn av deres styrke og spesielle egenskaper, og hun synes det er inspirerende å utforske leirens plastiske muligheter.

Gunda Aarhus: Hennes arbeider har et grafisk uttrykk bestående av figurer og ornamentikk. Trykkblokkmønstrene er detaljrike og ofte strukturdannende. Teknikken hun benytter er blokktrykk på bomullsvelur. På førjulsutstillingen vil hun presentere en rekke puter og noen veggtepper. I tillegg viser hun polkjolene VIN-PÅ-SEILA og TATT ALL VINEN, festkjoler sydd avsølvfolien fra 3-liters vinkartonger.

 

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland