www.lokalmagasinet.no NYHETER | "Faller hverandre i ryggen etter hvert som vinden snur" Sø. 17. jan. 2021
Meny

"Faller hverandre i ryggen etter hvert som vinden snur"

Onsdag 27.05.15 10:27. Oppdatert senest 15:30 (Reporter Svein-H. Strand) Det hele dreier seg om at jeg ikke har tiltro til at styret i Vestby Høyre har vilje til å rydde opp i de ubehagelige sakene. Dette sier Stig Eyde til Lokalmagasinet.no, i en kommentar til sin avgang som politisk nestleder og fra styret. Det handler om å finne en kurs ut av problemene. Ap vil jo ikke "snakke" med vår ordfører Ødbehr, og vil overhode ikke ha noe kontakt med vår gruppeleder Pål Engeseth, fastslår den avgåtte.

LM-foto av Stig Eyde: Svein-H. Strand

► – Heller ikke Frp vil ha noe med Engeseth å gjøre. De har sågar meddelt Vestby Høyre dette skriftlig, undertegnet av Trygve Thorsen og Kenneth Lien, avslører Eyde overfor LM.

Etter styremøtet 21. mai fikk ny styreleder Hilde Feragen og Eyde et mandat til å snakke med Ødbehr om saken.

Dagen etter hadde to av styrets medlemmer skiftet mening.

Det betyr at jeg ikke lenger hadde to av styret i ryggen, konstaterer han. Eyde sier i en epost rett ut at han "kan ikke delta i en slik forsamling hvor man faller hverandre i ryggen etter hvert som vinden snur."

Mitt ansvar er overfor medlemmene som har valgt meg inn i styret, og velgerne som har stemt på meg. Når jeg ikke lenger kan opptre på en "redelig" måte, drive Høyre-politikk etter det program vil har gått til valg på, velger jeg å ta konsekvensene av dette. Noe annet er for meg utenkelig, konkluderer Stig Eyde.

En oppdatering om de sentrale vervene i Vestby Høyre før dagens styremøte:

Organisatorisk nestleder Jan Oscar Svae ble ny organisatorisk nestleder da Eyde rykket opp som politisk nestleder. Det skjedde i rokkeringen etter at styreleder Tone Yrvum 18. mai meldte seg ut av Vestby Høyre og kommunestyregruppa. Politisk nestleder Hilde Feragen ble styreleder etter Yrvum.


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland