www.lokalmagasinet.no NYHETER | Fakturasurr tok LM ned! Lø. 16. jan. 2021
Meny

Fakturasurr tok LM ned!

 Publisert 22.04.16 Mange LM-lesere i tillegg til redaksjonen fikk seg en forskrekkelse midt på dagen i går. I stedet for LMs forside møtte alle en melding fra firmaet Domeneshop, stilet til oss, om at vi ikke lenger var på verdensveven.

Ill.foto: Stock

► Årsfakturaen for bruken av domenet var angivelig ikke betalt. Men vi kunne lett komme opp igjen. Klikk-klikk, så kommer fakturaen opp...
Denne er det imidlertid vår leverandør og webmaster Info Helgeland som forskuddsbetaler på vegne av oss og sine øvrige kunder. Så hvordan kunne dette skje? Jo, noe skar seg da vår leverandør for en tid siden fikk flyttet domenet over til en annen konto hos Domeneshop.

"Betaling" fulgte ikke med; det var jo bare en flyttesak. Årsleien var betalt tidligere, men noe ble altså feil under registreringen av dette hos Domeneshop.

► Det hører med til historien at da vi omgående kontaktet Domeneshop for å høre hva det var de drev med, så var fakturaen betalt "i dag". At vi likevel ikke var oppe igjen, var en beklagelig feil. Var den ikke rettet opp innen en time, så var det bare å ta kontakt igjen.

Ved 14:30-tiden kunne vi og alle andre konstatere at alt var "på stell" hos Domeneshop, sånn sett. 

En hendelse som denne er beklagelig for de mange som vane tro klikker seg inn på denne tiden av dagen. (LM har i april hatt opptil 1000 besøk per dag.) Og selvsagt for annonsørene som i betydelig grad bidrar til at nettopp våre fakturaer kan betales.

Det var, særlig i disse dager, en relativt dramatisk melding leserne ble møtt med. Uten noe som helst forvarsel. På en måte som om en avis plutselig ikke skulle komme ut fordi utgiveren ikke hadde betalt trykkeri-regningen.

► Nettstedet redigeres dessuten online. Dermed var vi blokkert i timesvis, også fra bl.a. nødvendig forkantproduksjon. Som å overføre nye bilder til vårt eget område på Info Helgelands server.

Mer kunne tilføyes, men jeg avstår. Bare dette: Godt å kunne informere en god del av leserne fortløpende via min Facebook-side, både mens det sto på og etterpå!

Svein-H. Strand. Ansv. red. og utgiver, daglig leder Strand Prinfo
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland