www.lokalmagasinet.no NYHETER | Eydes jordforbedringsmaskin nummer 100 skal leveres To. 29. okt. 2020
Meny

STIG EYDE, FRA UNGARN:

– Jordforbedringsmaskin  nummer 100 skal leveres

Bildet sier kankje det meste om bruksområdet til Viking-maskinen. En forvandling fra grovt til fint.

(Publisert 23.09.20)(Reporter Svein-H. Strand. Bilder fra Facebook/Eydescreen)

(Oppdatert 24.09:20) Vestbys superaktive pensjonist, næringsetablerer og lokalpolitiker Stig Eyde (75) kan glede seg over at jordforbedringsmaskinen Viking fra hans selskap Eydescreen AS nå er produsert og solgt i 100 eksemplarer. I slutten av denne måneden skal milepælen markeres i Ungarn, der maskinen, et sikteverk, blir produsert. Den nye norske ambassadør til Ungarn, Trine Skymoen, vil komme for å delta i leveringen av nummer 100 til kjøperen. Både ungarsk TV og andre medier skal dekke begivenheten.

Vi har tross alt produsert mange maskiner og eksportert til 12 land i Europa, kommenterer Eyde til Lokalmagasinet.no fra Heviz. Fra en vingård hvor han har to hus og vinkjeller.

Nå høster vi druene. De ser fine ut, og de som har greie på sakene mener sesongen vil gi en årgang rødvin og rosévin med god kvalitet.

Sier en som, paradoksalt nok, ikke drikker vin selv.

Er du og dine nå coronafaste, etter at Ungarn gikk i rødt?

Vi hadde flybilletter hjem både 13. og 17. september, med Norwegian. Men begge flyvningene ble kansellert. Det siste er at deres flyvning til Oslo 4. oktober også er kansellert. Og vi kan ikke fly med ungarske Wizair fordi vi har med vår MainCoon katt. Det er bare Norwegian som tar med dyr.

Så hvordan kommer dere hjem?

Vi har heldigvis en bil her, og har nå fått tillatelse til å kjøre denne hjem til Norge på grunn av corona-situasjonen. Bilen er ungarsk-registrert, så derfor måtte jeg ha tillatelse til å ta den over grensen. Men vi har det bra her i Heviz; har hatt flere dager med full norsk sommertemperatur og sol hele dagen.

Hvordan drives Berg Gård her hjemme når du er så lenge utenlands?

Generell administrasjon får jeg gjort herfra over internett, og jeg har flinke folk både hjemme og her som bistår meg. Uten disse hadde det nok ikke gått så bra, mener Stig Eyde.Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland