www.lokalmagasinet.no NYHETER | Europris gir opp i Son Lø. 16. jan. 2021
Meny

Europris gir opp i Son

Publisert 17.08.13. (Reporter Svein-H. Strand) Europris gir opp sin avdeling i Son etter bare litt over et års drift, inludert to sommersesonger der omsetningen ikke har svart helt til forventningene ved kjedens hovedkontor. 15. september settes kroken på døra til lokalene i den såkalte Coop-blokka på Son Havn nord, får Lokalmagasinet.no opplyst.

Foto: LM arkiv

Europris avdeling 389 Son startet forsiktig med leie av hele det store lokalet bare for sommerseongen 2012. Lokalene hadde da stått ubrukt i hele fem og et halv år. Helt siden den mildt sagt omdiskuterte blokka sto ferdig og byggherren Coop selv stanset sin planlagte etablering i tolvte time. Coop hadde da allerede avertert etter bestyrer for tiltredelse i juni 2007.

♦ Så kom altså Europris-kjeden med sitt spesielle allround-konsept: Fra godterier til jernvarer- og hageredskaper.

AVVENTENDE ENTUSIASME

Etableringen ble møtt med entusiasme, om enn litt avventende, fra de fastboende. I starten var det opptil 13 ansatte på hel- og deltid, ifølge åpne kilder på nett.

Det gikk såpass bra at de benyttet seg av en opsjon til å forlenge leieavtalen gjennom vintermånedene. Butikkjeden håpet så å få et varig løft gjennom våren og sommeren i år.

Men årets Son-sommer har i det store og hele vært et godt stykke fra en høydare for handelsstanden, om en skal oppsummere signalene LM har fanget opp.

Oppdaterte tall for båter i gjestehavna er ennå ikke publisert, men som det sies fra kilder som bokstavelig talt har oversikt:

– At det er en nedgang båtbesøket fra i fjor, er noe som kan registreres med det blotte øye.

Likevel: En butikkjede med noe større volum og økonomiske muskler enn Europris ville trolig satset på å holde koken for å feste grepet her sentralt i Son og oppnå resultater som var akseptable nok for hovedkontoret.

NEGATIVE ÅRSRESULTATER

Åpne økonomiske analyser viser at kjeden, med hovedbase i Fredrikstad, hadde et negativt, men ikke alarmerende, årsresultat både i 2011 (sist avlagte regnskapsår) og i 2010. Dette trolig etter å ha akkumulert noe underskudd ved flere avdelinger "på vippen", og der lokaler med høye leiepriser skaper svake marginer.

Europris er også etablert i Vestby sentrum, og det spekuleres i om vi står overfor en viss intern handelslekkasje, godt hjulpet av Vestby Storsenter som åpnet sine dører i mai i år.

Senterledelsen har klart gitt uttrykk for at de trenger å trekke til seg kunder fra Moss i sør til Ski i nord. I det nødvendige kundegrunnlaget beregnes også regionens nærmeste innland i søndre Akershus og de nordligste delene av Østfold. 

 

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland