www.lokalmagasinet.no NYHETER | EUROPE WEEK 2014 I SON Sø. 27. sep. 2020
Meny

Europe Week 2014 i Son

Hva kunne ødelegge dette da?

Rushtid foran Gjestebrygge 1. LM-foto: Svein-H. Strand

Publisert 18.07.14. 21:51. (Reporter Svein-H. Strand) Klokka ble 16 og den ble 17 og hadde nå kursen mot 18-tallet. Kommer ikke båtene da? Folk var på plass i stort antall langs hele gjestehavnområdet for å ta imot.

♦ Joda, der kommer de, noen for slør, hurra! Hvor går vi, hvor ser vi best? Og for oss reportere, hvor får vi de beste bildene?

Det historiske båtanløp var i gang, og vær og vind kunne ikke vært bedre om det så var gjennomregissert. Selv pynteskyene over Son og Oslofjorden var lekkert på plass.

Hva kunne ødelegge dette? Jo, et mistenkelig stort og mørkegrått skyområde i retning Garder og indre Østfold fattet en aldri så liten bekymring hos ordfører John Arthur Ødbehr.

Men det ble liggende urørlig til det rett og slett forsvant og aldri kom tilbake.

Dette bare som en introduksjon til vår videre dekning av en dag som ble en super ouvertyre til selve regattadagen i det sonske farvann i morgen. 100 år siden forrige Europe Week! Vi har fullstappede kameraer med bilder av lekre veteranbåter og et mylder av folk på land for å overvære den historiske begivenhet.

For en havn og for et sted å ta imot flere hundre seilere!


Bevertning på fiskebrygga. LM-foto: Svein-H. Strand

Lørdag kommer også "Elias"


Her er Eliasbåten fotografert utenfor Kalvøya ved Sandvika i 2007. FOTO: no.Wikipedia

Publisert 17.07.14 Den lille elektrisk drevne "redningsskøyta" "Elias" som de fleste barn kjenner fra Elias-filmer på TV, DVD og kino, og som mange følger i Eliasklubben – se www.eliasklubben.no – besøker Son lørdag 19. juli fra kl. 15.

Skøyta har plass til en voksen fra oss i Redningsselskapet og ett eller to barn mellom tre og ni år. Dette er lillebroren til de ordentlige redningsskøytene som både berger båter, hjelper mennesker og driver forebyggende sjøvettopplæring for barn og ungdom.

"Elias" er i Son samtidig med båtene som deltar i Europeweek 2014, og gleder seg til å få besøk av barn og formidle sjøvett. Ta med ditt barn eller barnebarn. "Elias" ligger og venter på den minste flytebrygga utenfor Soon Seilforening sør for torget.

Etter endt seilas får alle et Eliasskipper-merke og noe annet å bli stolt av. For barn som ikke har redningsvest med selv, har vi én til utlån.

Ca kl. 18 får vi også besøk av de to ordentlige redningsskøytene RS "Sundt", som har base i Moss, og den noe større RS "Bergesen" med base på Oscarsborg ved Drøbak. Dette er selvsagt med forbehold om at det ikke skjer tilkalling til andre akutte oppdrag. Det inviteres til "åpen båt" hvor både voksne og barn er hjertelig velkommen ombord.

Dag Gjersøe, Son/Båtfører RSRK "Østfold"


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland