www.lokalmagasinet.no NYHETER | Et halvt døgns nedetid grunnet rot om betaling To. 3. des. 2020
Meny

Et halvt døgns nedetid grunnet rot om betaling

(28.07.18) Lokalmagasinet.no og Herison.no lå i går nede i omtrent et halvt døgn i beste "sendetid". Dette på grunn av rot i økonomiavdelingen i den amerikanske serverparken der Info Helgeland leier plass for noen av sine kunder. Nettstedene ble "skrudd av" verdensveven ved 11:30-tiden norsk tid fordi serverleie for en ny periode angivelig ikke var betalt.

Men det var den jo. Ved spakene i kontrollrommet i St. Louis, Missouri, USA, hadde de bare ikke fått det med seg. På grunn av tidsforskjell og ferieavvikling var nettstedene våre ikke oppe og gikk igjen før litt over midnatt.

Det er ikke første gang vår leverandør har fått merke problemer ved driften i denne serverparken, den tredje som benyttes "over there" i løpet av relativt få år.

En planlagt flytting av LM og Herison.no til egen server i Norge, der en rekke ulike hjemmesider allerede er på plass, blir nå forsert på grunn av gårsdagens hendelse. Overflyttingen ventes å skje om natten norsk tid for å begrense ulempene så mye som mulig for oss.

Den lange nedetiden speiles i dag tilsvarende på serverloggen, med mellom 1100 og 1200 færre besøk enn på en normaldag nå i sommer.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland