www.lokalmagasinet.no NYHETER | Engleprisen til Risbråthe Sø. 27. sep. 2020
Meny

Engleprisen til Risbråthe

Publisert 02.12.15. Oppdatert senest 11:00. Joda, julegrana på Son torg er tent, og det skjedde helt "i rute" søndag, som var årets kalendertidlige 1. søndag i advent. LM fikk dessverre ikke kapasitet til å gjennomføre den planlagte dekning av arrangementet med tradisjoner så langt tilbake som på 1970-tallet, da også Kirken var passelig representert før tenning av lys og gang med sang rundt treet. Siden da er Hollenderstaden blitt Englebyen ved juletider, og Son Næringsforening deler ut Engleprisen, i år for femte gang.

► Vårt arkivbilde viser Ola Risbråthe utenfor de tidligere Kiwi-lokalene der han som svært ung, og i en annen dagligvarekjede, startet sin lokale næringsvirksomhet. Han overtok da etter mangeårig dagligvareaktør Sonja Nyland.

Denne gang gikk prisen til Ola Risbråthe (49), daglig leder av Brygga Mat AS (Kiwi) og medeier i Son Eiendom AS som satte i gang og fullførte det nye bolig- og nærings-kvartalet som har fåttt navnet Solsiden. I kommunale dokumenter underveis kjent som Kiwi-, Victoria-, Huitfeldtkvartalet etter de aktuelle bygninger i reguleringsområdet.

Prisen tildeles en person som har utmerket seg med sitt bidrag til miljø og trivsel i Son. Det synlige bevis er et diplom og en skulptur laget av Ole Martin Skaug.

Ifølge Moss Avis begrunnet lederen i Son Næringsforening, Trygve Nordby, tildelingen slik på vegne av styret, som har vært jury:

Ola Risbråthe har i mange år vært en viktig pilar i Sons næringsliv og i utviklingen av det nye Son. Som næringsdrivende har han, som sin far, forsynt oss med dagligvarer så lenge vi kan huske.

– RETT OG SLETT PENT

Det tydeligste fotavtrykket er likevel den nye utbyggingen langs kaia – Solsiden. Her har Ola og hans samarbeidspartnere tålmodig virkeliggjort en langsiktig visjon om en bebyggelse som ivaretar behovet for boliger og næringsliv, og ikke minst krav til estetikk. Det vil si at det rett og slett har blitt pent, og passer godt inn langs kaifronten i Son.

– EN SKIKKELIG ENGEL

Ola Risbråthe har alltid vært en solid støttespiller til alt det som er enda viktigere enn næringslivet: Og det er selve livet. Det vi lever for. Det er miljøet, kulturen, idretten og fritidsaktivitetene. Det er sjelden nei i Olas munn dersom noen trenger ekstra drahjelp til Sons beste. Ola er en sjenerøs mann! En skikkelig engel!

► Engleprisen gikk i 2011 til bibliotekar Ada Eckhoff på Son bibliotek, i 2012 til gallerist Marianne Helle, Galleri Soon, i 2013 til Donald-tegner Arild Midtun, og i 2014 til innehaverne av Hallanderiet, Gro og Knut Christian Hallan.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland