www.lokalmagasinet.no NYHETER | En unik minnebok fra det nære Fr. 4. des. 2020
Meny

En unik minnebok fra det nære


Publisert 19.07.15 (Reporter Svein-H. Strand) Berit E. Botnedals nesten dagsferske bok "SON Barndommens paradis" gikk unna som varmt hvetebrød under torghandelen i går. – Over all forventning, smilte forfatteren og hennes mann som bisto med det praktiske under bokslippet.

Det var ikke langt fra at hundretallet ble nådd i løpet av dagens tilmålte tre handelstimer. Ikke så rent få kjøpte mer enn ett eksemplar. Én kjøper fikk med seg fire bøker mens LM hadde et intervju som rett ofte måtte avbrytes.

Og etter hvert som "anmeldelsene" begynner å gå fra munn til munn i Son, er det et godt tips at hele opplaget på 600 eksemplarer vil få temmelig raske bein å gå på. For dette er intet mindre enn en unik og historisk verdifull minnebok fra det veldig Sons-nære. Det må kunne slås fast allerede etter en rask gjennomlesning av 69-åringens bok.

Utover den lokale interesse gjennom gjenkjennelse og felles minner, ikke minst hos forfatterens jevnaldrende, har boka rygg til også å være et tidsdokument i en større sammenheng: Om det Norge som etterkrigsbarna vokste opp i. Her i en detaljrikdom som så absolutt har sin plass. For gjennom valget av fortellerstil og passe med "tilleggsfakta" innenfor det detaljerte og familieforankrede, har Botnedal hevet minneboka godt over det som nok er blitt skjebnen til flere lokale bokverk innenfor denne sjangeren rundt om i landet.

En større bokomtale og intervju med forfatteren kommer.

Nærmest en pliktfølelse

Publisert 16.07.15 – Jeg har over flere år skrevet ned episoder fra barndommen. Først høsten 2013 begynte jeg å skrive med henblikk på at dette kunne bli en bok som, sammen med fotografier fra familiealbumene, kunne være av interesse for flere.

Foto: Privat

Det forteller Berit E. Botnedal (bildet), forfatteren bak den ferske boka "SON Barndommens paradis", til Lokalmagasinet.no.

– For meg ble det etter hvert veldig viktig – ja, nærmest en pliktfølelse – å bidra til at dette ikke bare ble liggende glemt i en skuff, understreker Botnedal til redaksjonen.

Boka utgis på eget forlag, og du treffer forfatteren på torg-markedet i Son førstkommende lørdag. Med boka, selvfølgelig. Annet salgssted blir opplyst senere, men henvendelser kan rettes til e-postadresse berit-eb@online.no
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland