www.lokalmagasinet.no NYHETER | Edith Blix Brevik (99) er død Lø. 5. des. 2020
Meny

Edith Blix Brevik (99) er død

Publisert 23.08.15. LM-foto: Svein-H. Strand Edith Blix Brevik er død, og dermed har Son mistet en av dem som hadde sine røtter lengst og dypest på hjemplassen.

Hun var 99 år gammel da hun gikk bort etter å ha vært pasient på Vestby sykehjem i reativt kort tid. Inntil da bodde hun hjemme i familiens gamle villa sør i Storgata, de siste årene med pleie etter hvert som kreftene sviktet.

Det er vel bare et par år siden jeg så henne alene med rullator på vei opp bakken forbi Son Kro. Edith var en hardhaus og et drivjern. Og som det blir sagt i dag, til mitt arbeid med minneordene:

"Hun var en ustoppelig og interessert vaktbikkje for miljøet i Son gennom to menneskealdre!"

Dette kom også flere foreninger til gode. I Son Damekor var hun leder i en periode. Son Penjonistforening fikk ha henne som leder i 1997-2002. At hun også var medlem av Varna Folkedansgruppe, sier sitt om bredden i hennes interesser.

Til et slikt menneske gir man sevfølgelig Soningprisen. Den fikk hun tildelt av Soon og Omegns Vel i 2008.

Sannelig var hun også litt av en kunstkjenner, og hennes samling av innkjøpte kunstverk var betydelig. Ikke sjelden oppsøkte hun, også i høy alder, utstillinger i regionen. Bildet her er tatt under en kunstutstilling på Soli Bruk i desember 2007.

En selvfølgelig plass i minneordene har også at hun var gift med Robert Brevik (1914-1976), en av "Brevik-fiskerne" som utgjorde den lille, men driftige gruppen av yrkesfiskere i Son som dro tildels langt avgårde etter sine fangster. Når det trengtes forståelse og støtte for fiskernes kår, og det hendte, så kunne de neppe ha en bedre ambassadør enn Edith.

Edith Solveig Blix Brevik bisettes i Moss krematorium fredag 28. august kl. 14. Hvil i fred, sterke, flotte kvinne.

Svein-H. Strand
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland