www.lokalmagasinet.no NYHETER | Dørnberger-foredrag! To. 26. nov. 2020
Meny

Onsdag: Dørnberger-foredrag!

(12.06.16. Oppdatert 12:01) Sommerens onsdagsforedrag fortsetter på Son Kystkultursenter. I forrige uke var temaet "Byggeskikk i Son", ved Ivar Gudmundsen. Kommende onsdag, 14.06, står maleren, tegneren og sølvkunstneren Carl Johannes Andreas Adam Dørnberger på "plakaten". "Alle" har hørt mytene om denne kunstneren, men kjenner du kunsten?

Flott selvportrett fra 1907. Kunstneren med sin "Homborgske hatt". Fotografert fra tegning i Bjøn Linnestads bok "Dørnberger. Maler og musketér" (1989).

Hjertelig velkommen kl. 19. Tom(my) Braaen vil med bilder – de kjente vinterbilder, men også sommerbilder og akt, og med ord – fortelle om kunstneren bak alle mytene.

Du får høre om malerens udannelse i Norge og i Frankrike, og hvordan han hele livet møysommelig arbeidet med sin kunst. Og om hvilke store kunstnere som var hans venner, eksempelvis Axel Gallèn Kallela, Finlands store nasjonaldikter.

Dørnberger var i en periode på 23 år nesten hvert år representert på høstutstillingen. Og ja, han er innkjøpt av Nationalgalleriet. Hjertelig velkommen til en interessant og hyggelig kveld hos oss i Son. Om Son sa for øvrig kunstneren: "..stedet er nesten helt uberørt av sivilisationens fordærvede fremskridt.. og vakkert er her…"

Son Kystkultursenters venner, styret vedTove Lissner

Artikler om Dørnberger i LM-arkivet: Maler og musketér.

Trange kår, kostbare kafévaner.Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland