www.lokalmagasinet.no NYHETER | Domenehaier lager trøbbel – og Café Oliven i Son er rammet On. 2. des. 2020
Meny

Domenehaier lager trøbbel – og Café Oliven i Son er rammet

(17.07.17. Oppdatert 20:37) Via et norsk stråselskap har den svenske domeneoppkjøperen Internet Vikings kapret rettighetene til www.cafeoliven.no. Det skjedde etter en epost-glipp i forbindelse med at kafeen fikk ny driftsansvarlig. På nettet, og på en fremmed server, ligger nå den eldste av to hjemmesider som gjennom årene er levert av LMs utgiver-foretak Strand Prinfo, som forhandler for Info Helgelands webløsninger.

► Oppkjøperne har rett nok ikke fått med seg program-varen til publisereren, bare designet. Siden som ligger ute kan dermed ikke redigeres.

Men alene innholdet, med tekst og bilder som det er opphavs-rett til, gjør dette til en ulovlig publisering.

Den forlengst utdaterte hjemmesiden er også dårlig "reklame" for kafeen.

Info Helgeland og Strand Prinfo har siden januar nedlagt atskillig med tid for å få kafeen ut av knipa etter at den mistet eierskapet til domenet.

Nye domeneansvarlige må signere digitalt om sitt personlige ansvar på en erklæring til Norid, som administrer alle domener med .no-adresse. Denne eposten fra Norid nådde ikke fram til den nye driftsansvarlige, Charlotte Holløkken.

► Siste frist for å levere egenerklæringen var 17. januar. Snart etter lå domenet til salgs på et nederlandsk nettsted, noe som Norids regelverk ikke tillater, og ble så oppkjøpt av Internet Vikings via Regnskapsservice AS på Lillestrøm. Dette selskapet har nå endret navn til Sem Revisjon, som opplyser at de har hatt mange henvendelser om domenet.

Daglig leder Svein-H. Strand i Strand Prinfo har i dag rettet en forespørsel til Internet Vikings, i første omgang for å få vite hva de skal ha for rettighetene. Det vil deretter bli tatt de nødvendige skritt for å få fjernet den gamle hjemmesiden som ligger ulovlig ute på nettet.
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland