www.lokalmagasinet.no NYHETER | Det måtte bli SOLVEIG TVETER Ti. 1. des. 2020
Meny

Det måtte bli SOLVEIG TVETER


Solveig Tveter fikk sitt diplom overrakt av ordfører Tom Anders Ludvigsen etter velvalgte ord for en anledning som denne. Får det bare nevnes her, at "særdeles velfortjent" var ord som ble brukt både i denne talen og av Knut Chr. Hallan i forkant.

(20.05.17) (Tekst og foto: Svein-H. Strand) Sikre kunne vi jo ikke være, men kunne det bli noen andre enn "fru Tveter"? SOLVEIG Tveter, butikkarbeidende i ulike lokaler i Son gjennom i alt 40 år. Fram til 1990, da Son Blomster overtok lokalene etter Reidar Tveters snertne butikk med "småkonfeksjon og diverse". Nå er hun snart nitti år ung, og med hundre bunadsbroderier bak seg!

Så nei, det kunne ikke bli noen andre nå! Hallanderiets Ærespris for 2017, med diplom fra De Flyvende Hallandere, ble i ettermiddag tildelt en glad og overrasket "kjøpmannsfrue" som ikke engang er nevnt i et lokalt praktverk som Son Leksikon.

Å få sentrale – men ofte offsielt så anonyme – kvinner fra det lokale handelsliv fram i lyset, har i starten vært et klart mål for tiltaket.

Det understreket Gro Hallan innledningsvis i den uformelle utendørs sammenkomsten. Og se for en måloppnåelse: Solveig Tveter er fjerde kvinne på rad fra lille Son som blir hedret på denne måten.

Eksakt hvor, og når, Solveig gjorde sin butikktjeneste vil føre for langt å gå inn på her. Men sentralt står Tveters Kolonial i Storgata 15, Rodegården nærmest Son Blomster.

Tveters "assorterte landhandel", som det het den gang, var imidlertid tidlig ute med å innføre selvbetjening fram til kassa. Det var i 1957. I juni 1970 ble lokalene utleid til O.P. Westheim, som videreførte dagligvarekonseptet.
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland