www.lokalmagasinet.no NYHETER | Dansestart på Skjæret Lø. 5. des. 2020
Meny

Dansestart på Skjæret

Publisert 07.08.14. Det er i dag første dag for Sånafestivalen 2014 (se gårsdagens artikkel nedenfor), og mange lurer på når dansingen starter. Det er kl. 19 i Son. Åpningsforestillingen er på Skjæret, rundt garntørka "Gælja".

♦ Hele troppen teller 21 samtidsdansere fra en rekke land, bl.a. Mexico, Colombia, Italia, Sverige og Danmark, forteller Thea Færden Bringsværd til LM. Kort om de to kunstnerisk ansvarlige og prosjektledere for Sånafestivalen, som skal bli et fast årlig arrangement: 

Ingvild Isaksen (f. 1984) er utdannet fra HiOA, Bårdar Akademiet og Trinity Laban i London hvor hun jobbet med koreografer som Marie-Gabrielle Rotie, Matteo Fargion, Susan Sentler og danset på Accidental Festival, Hayward gallery og Designers Block. I Norge har hun koreografert for regissør Pernille Lindstad, Kompani Jernet og festivaler som Ravnedans, St.Dans, Dans/5 og Mind the gap. Til hjemmesiden hennes. 

Thea Færden Bringsværd (f. 1985) er utdannet fra Den Norske Balletthøyskole og er MA-student i danseteori ved NTNU. Har bl.a. turnert som danser for Den Kulturelle Skolesekken. Styreleder for interesseorganisasjonen Dansekunst i Østfold i 2012-13. Bosatt i Berlin men er en aktiv bidragsyter til kulturarrangementer også i Hølen der hun er oppvokst. Driver Hildergeit produksjoner sammen med billedkunstner Mikkel Rasmussen Hofplass. Til hjemmesiden hennes.


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland