www.lokalmagasinet.no NYHETER | Da kom det en ny brosje Lø. 5. des. 2020
Meny

DA KOM DET EN "NY" BROSJE

Foto: Inger-Johanne Abotsnes 

(11.01.19) Med drahjelp fra det sosiale mediet Twitter har få saker vakt så stor interesse utenfor vårt primære, lokale dekningsområde som serien med nasjonale brosjer. Mange av våre faste lesere vil huske de flotte brosjene som ble vår markering av grunnlovsjubileet i 2014.

I samarbeid med en privat samler fikk Lokalmagasinet.no eksklusivt publisere utvalgte brosjer med nasjonale temaer fra samlingen. Målet var å vise like mange brosjer som det er uker i året. Etter et opphold på senhøsten nådde vi målet på 52 objekter, inkludert et par mynter, like før året var omme. Fra tid til annen kommer det spørsmål om vi kan hjelpe med lenke(r) som fører til arkivet der sakene bor.

Men noen finner fram selv. På søkemotoren Google. Og noen dager inn dette nye året 2019 kom det en telefon, og etterpå en epost, fra lnger-Johanne Abotsnes. Med "nasjonale brosjer" som søkeord ble det treff på blant annet LMs arkivsak.

Inger-Johanne har arvet en brosje (bildet) med typisk nasjonalt motiv, og denne vil hun gjerne vite mest mulig om. Til dette trenger vi hjelp fra vår "brosjeleverandør" som vi ikke har hatt kontakt med på lenge. Eller fra andre, for den saks skyld. Et bilde nummer to viser et annet motiv på baksiden, men dette trenger noen redigeringsgrep på grunn av refleks der deler av motivet er blitt misfarget.


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland