www.lokalmagasinet.no NYHETER | Da Dørnberger var nabo Lø. 5. des. 2020
Meny

Da Dørnberger var naboPublisert 01.07.14. LM-foto: Svein-H. Strand. 23. september er det 150 år siden Sons dyktige og eksentriske kunstmaler Carl Dørnberger ble født. Det skal markeres lokalt på flere måter, noe vi kommer tilbake til.

♦ På bildet: Sidsel Grue, barnebarn av kunstmaler Karl Johan Holter, som ble født i Son men levde sitt kunstnerliv i Hølen. Fra verandaen ser vi litt av Dørnberger-huset et steinkast fra Grue-familiens hus i Strandgata, nå fritidsbolig. Der hadde man et på flere måter spennende naboskap med Dørnberger og hans to pistoler "Kitty" og "Kittys broder".

Alt dette som introduksjon til historisk interessante og tildels nye opplysninger som Sidsel Grue har gitt oss, blant annet om D/S "Oscarsborg" som 9. april 1940 hadde avgang på rutetid kl. 06:50 til Oslo.

Sidsels bestefar på farssiden, Ragnvald O. Olsen, var kaptein og møtte etter kort tid kanonskudd og tyskernes krav om stans for å ta ombord 300 soldater og vende om tilbake til Son.

Et fotografi fra 9. april som først nylig dukket opp i Grue-huset, er en historisk godbit av de sjeldne som Sidsel Grue har gitt oss førsteretten til å vise for allmenheten.

Følg med i Lokalmagasinet.no og Herison.no!

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland