www.lokalmagasinet.no NYHETER | Cirkus Arnardo til Ørajordet – viser muskler i manesjen Fr. 4. des. 2020
Meny

Cirkus Arnardo kommer TIL ØRAJORDET i Son


Tunge løft for Denis Ilchenko: En 400 kilos menneskekarusell!
FOTO: Cirkus Arnardo/Piet-Hein Out

(15.07.18) En topptrimmet muskelmann står på plakaten når Cirkus Arnardo besøker Son 27. juli. Den sterke mannen heter Denis Ilchenko, er 33 år og kjent fra Guinness rekordbok og britiske TV-show.

► Han trekker biler bare med tennene, sjonglerer himmelhøyt med tunge bildekk, og løfter telefonstolper over hodet med halve crewet hengende på som ekstra vekt.

– Dette er nok noe som nordmenn ikke har sett tidligere, sier sirkusdirektør Arild Arnardo om sin nye hovedattraksjon.

– Faktisk har jeg ikke opplevd maken selv, heller. Til og med klappsetene kommer til å applaudere nå, sier sirkusveteranen før forestillingen på den nye parkeringsplassen på Ørajordet.

FOTO:
Cirkus Arnardo/Peter Wieler

► Den nye forestillingen byr også på cosplay-artist og slangemennesket Kelly Saabel (bildet) som skyter piler med foten mens hun balanserer på hendene som en alveprinsesse i Middle-earth!

Kelly er kjempepopulær i Tyskland med mange tusen følgere på Instagram. Det samme gjelder Kenya Boys. Her er det fart, glade rytmer, limbodans, ild og akrobatikk i skjønn forening fra Afrikas hjerte.

Og det er mye mer: En stor flokk Siberian husky og samojedhunder stormer inn i manesjen i ekspress-fart, mens Clown André besøker Norge for første gang med rød nese og nye humørfylte idéer.

De hestefrelste får møte vakre pinto-ponnier i frihetsdressur framført av hestepedagog Yvonne Lübben.Se og lær når Diana Boiachin blåser fargerike såpebobler i mega-format, og hold pusten når Duo Costache kjører dødshjul i 10 meters høyde.

Sist, men ikke minst: En temposjonglør, illusjonister og dristig «flyakrobatikk» i ringtrapez.

I 2018 er det forresten 250 år siden det moderne cirkuset ble født, i England, i 1768. Dette blir markert over hele Europa.

– For dette er levende underholdning som er tuftet på rike tradisjoner. Og naturligvis støpt i en moderne form som fenger, sier sirkusdirektør Arild Arnardo og runder av med et udiskutabelt faktum:

Tilskuerne kommer tett på aktørene. Bare et popcornkast unna, der innholdet skifter i stort tempo, mellom øyeblikk som får oss til å le, hviske, forbauses, eller til å sitte musestille med prikkende gåsehud.


(Redigert på LM Nyhetsdesk fra pressemelding 15.07.18).)
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland