www.lokalmagasinet.no NYHETER | Cirkus Arnardo jubilerer – kommer til Son 21. juli Sø. 27. sep. 2020
Meny

Cirkus Arnardo jubilerer – kommer til Son 21. juli

(10.07.19) (LM Nyhetsdesk 16:07. Oppdatert senest 16:20) Gledesspreder i flosshatt fyller sytti med spennende ingredienser i spektakulært sirkusshow. Siden starten i 1949 har ni millioner nordmenn vært samlet rundt manesjen i løpet av 12000 forestillinger. 
Søndag 21. juli kan nye publikummere ta plass i cirkusteltet når den seks måneder lange jubileumsturnéen gjester Son, på Ørajordet ved Sonskilen Båthavn.

Bestefar var en visjonær med ønske om å glede andre, sier turnéleder Are Arnardo om cirkusets grunnlegger Arne Arnardo i en melding til LM.

Historien har vel vist at han lyktes ganske så bra med sin livsgjerning, sier Are Arnardo, barnebarn av den kjente cirkusgründeren, og sønn av cirkusnestoren Arild Arnardo.

OVERVELDENDE RESPONS
Artister og øvrge medarbeidere har helt siden turnéstarten i mars kunnet glede seg over en overveldende respons fra begeistrede tilskuere, blant annet gjennom varme og engasjerte tilbakemeldinger på Facebook.

Så er da også denne jubileumsforestillingen tenkt å være en hyllest til vårt trofaste publikum gjennom alle år, kommenterer Are Arnardo.

Den nye forestillingen byr blant annet på Duo Urunovs raske klesskifte-nummer. Her forsvinner elegante antrekk i løse luften for så å bli erstattet av nye. Rett foran dine egne øyne.

Dette er nok noe som nordmenn ikke har sett tidligere, sier turnéleder Are Arnardo om det utrolige innslaget.

Faktisk har jeg ikke opplevd maken selv, heller. Til og med klappsetene kommer til å applaudere nå, spøker Arnardo.

Årets show byr også på spektakulær sykkelakrobatikk med BMX-flips og Trial-tricks der det tråkkes til med stor kraft i en hinderløype.

Det samme gjelder svenske David Hammarberg. Han er en av Sveriges få profesjonelle cirkusartister og lager "flyakrobatikk" i en kombinasjon av trapez og Bungee.

Og det er mye mer: En stor gruppe papegøyer entrer manesjen iført naturens skarpeste farger, mens cirkusklovnene Los Sitos besøker Norge for første gang med elleville spillopper.

De hestefrelste får møte vakre ponnier i unikt samspill med lamaer, mens Borzoi-hunder og pudler sørger for leken VOV-faktor.

I 2018 var det 250 år siden det moderne cirkuset ble født, i England, i 1768. Dette vies nå stor oppmerksomhet i kulturminister Trine Skei Grandes hilsen og forord til årets programblad.


For dette er levende underholdning tuftet på rike tradisjoner. Og naturligvis støpt i en moderne form som fenger, understreker turnéleder Are Arnardo.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland