www.lokalmagasinet.no NYHETER | Celebert i kulturkirken Lø. 31. okt. 2020
Meny

CELEBERT I KULTURKIRKEN

(23.05.17. Oppdatert 11:33) Kulturkirken i Son hadde i går kveld celebert besøk i sin serie av dialogmøter, det siste denne sesongen. På talerolen sto selveste Eva Joly (73) for å prøve å besvare det vanskelige og aktuelle spørsmålet "Hvor går EU?".

Foto: no.wikipedia/Claude Truong-Ngoc

Noe klart svar på dette er det ikke mulig å gi. Men synspunkter om de mest aktuelle veier er selvsagt høyst interessant. Ikke minst når man som her kan få stille spørsmål og gå i dialog med en kapasitet som henne.

Hun tok bl.a. opp spørsmål knyttet til migrasjon og situasjonen i Hellas. Samt forslag som fremmes av de mer progressive representantene i EU-parlamentet for å inspirere til et fortsatt samlet Europa. Og naturlig nok, det nylige presidentskiftet i Frankrike.

Joly (født Gro Eva Farseth, 5. desember 1943 på Grünerløkka i Oslo) har bodd i Frankrike siden hun var 20 år og har i dag også etablert eget advokatkontor i Paris. Sin juridiske karriere startet hun som forhørsdommer.

Mest kjent er hun for sin utrettelige kamp mot korrupsjon, både i Europa og internasjonalt.

Siden 2009 har hun vært fransk medlem av EU-parlamentet som representant for De grønne i Komitéen for borgerrettigheter, justis- og innenrikssaker. Under forrige presidentvalg i Frankrike var hun deres presidentkandidat.

Eva Joly har mottatt en rekke priser og anerkjennelse for sitt arbeid, og er æresdoktor ved Universitetet i Bergen. I 2002 arbeidet hun i Det norske justisdepartement som rådgiver for den daværende justisminister og senere som spesialrådgiver for den norske utviklingsministeren i perioden 2005-2009.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland