www.lokalmagasinet.no NYHETER | Bygningssjefen: – EN FILLESAK To. 3. des. 2020
Meny

Bygningssjefen: – EN FILLESAK

  Publisert 10.06.15 Hvem har skylda i den lett valgkamp-oppblåste saken om ordfører Ødbehrs private lille garasjehybel – med en forhistorie som strekker seg 15 år tilbake i tid, sju år før han ble ordfører? Ødbehr, bygningssjef Hans Chr. Fæste eller begge? Uansett: Sjelden har en bygningssjef stått foran folkevalgte og pisket seg så mye som i plan- og miljøutvalgets møte 1. juni.

– Jeg kan forsikre dere om at jeg ikke ville risikert mitt renommé på en fillesak som dette er. Vi har tabbet oss ut. Og vi var ukjent med forbudet om å ha et loft. Vi har godkjent på feil premisser. Vi har gjort en tabbe.

Slik blir bygningssjefen sitert i Moss Avis´ møtereferat. Fra andre piskeslag, slik de er refert i avisen:

– Vi har erfart at saken ikke var så enkel som vi trodde. Det beklager vi. Vi gjorde en feil når vi godkjente leiligheten (den lille hybelen, LM-red. anm.). Vi har forsømt oss.

Og at "det er alvorlig at administrasjonen ikke har gått inn og sjekket at saken holder vann." (I forbindelse med at det formelt er søkeren som skal sørge for at alle opplysninger blir "lagt på bordet".)

Om ferdigattesten Ødbehr fikk; svar til replikk fra Tom A. Ludvigsen (Ap) om at "ferdigattesten beskriver jo ingen ting?":

– Jeg skal være enig i at den er tynn, men dette har ikke foregått i korridoren, men på mitt kontor. Dette burde vært strammet opp, jeg ser det. I ettertid ser vi at papirene ikke er så gode som de burde vært.
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland