www.lokalmagasinet.no NYHETER | Bygdelista kjempe-joker Fr. 30. okt. 2020
Meny

Bygdelista kjempe-joker

(07.09.19) (AKTUELL KOMMENTAR: Svein-H. Strand) Dagens svært overraskende nyhet fra Bygdelistas rekker, har gjort dem til en enda større joker i dette kommunestyrevalget i Vestby.

Hovedårsaken er selvfølgelig at så mange tidligere aktive i Høyre, valgte å bli Arbeiderpartiets viktigste partner i posisjon etter valget i 2015.

For dette ble de rikelig belønnet. De fikk varaordfører og to plasser i det viktige plan- og miljøutvalget. Én av dem, Thor E. Ombustvedt, har denne perioden vært utvalgets nestleder.

Og hør: Bygdelista går denne gang til valg med den svært aktive nestleder Ombustvedt og deres andre medlem i utvalget, Bodil Andersen Holter, på de to siste listeplassene, nummer 27 og 28!

Det er ikke noe å si på at mange leser dette slik at det har vært betydelige interne konflikter bak nominasjonen.

Allerede kort tid etter valget kunngjorde Jostein Haug, en av dem som oppnådde varaplass i kommunestyret, at han hoppet av Bygdelista.

Mister Bygdelista i dette valget to av sine fire plasser, Arbeiderpartiet en eller to og støttepartiet Venstre sin ene representant, da kan mye skje. Ikke minst hvis valgvinden heller ikke går riktig vei for SV med sine to representanter. 

Bygdelistas Klæboe ber folk STEMME PÅ MILJØPARTIET!

(07.09.19. Oppdatert 11:50) En av Bygdelistas fire kommunestyrerepresentanter denne perioden, Anne-Grethe Klæboe, ber på sin Facebook-side om at folk nå stemmer på MDG.

Klæboe og Bygdelistas varaordfører, Eirin Stuhaug Bolle var, sammen med Bjørn Skaug, de drivende krefter blant de såkalte fraksjonistene i Vestby Høyre for fire år siden, før de startet Bygdelista.

► En tid var Klæboe også leder for Vestby Høyre, og Bolle var Høyres gruppeleder i kommunestyret. Men det gikk ikke bra, og de trakk seg.

‒ De oppnådde å få makt i Vestby Høyre, men klarte ikke å utøve den. Så startet de Bygdelista. Det er derfor sjokkerende å se at også hun går ut av Bygdelistas rekker, nå rett før valget.

Det sier en kilde i det politiske miljø til LM i formiddag. Klæboe er for øvrig ikke listekandidat denne gang. 
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland