www.lokalmagasinet.no NYHETER | Bygdelista avslo et tilbud fra Høyre Ma. 30. nov. 2020
Meny

Bygdelista AVSLO et TILBUD fra Høyre

Publisert 24.09.15 (Reporter Svein-H. Strand) Et første gløtt inn til et ni dagers forhandlingsdrama etter valget i Vestby: Bygdelistas forhandlingsleder Nils Oscar Jegstad fikk seg forelagt et utkast til samarbeidsavtale hvor de måtte støtte Høyres John A. Ødbehr som ordfører.

► Hvis ikke, ville de bidra til at Arbeiderpartiet fikk ordføreren, ble det understreket. Men Bygdelistas fremste valgte altså bort en tidligere partifelle som Vestbys ordfører til fordel for Arbeiderpartiets Ludvigsen.

Bygdelista er med andre ord dannet primært for å vinne makt, ikke for å drive politikk. Det sier en sentralt plassert kilde i Vestby Høyre til LM i kveld.

► Bygdelistas forhandlingsleder er sønn av tidligere Høyre-ordfører i Vestby, Nils Aage Jegstad, stortingsrepresentant på Akershus-benken siden 2013 og en av Ødbehrs argeste motstandere i partiet.

Forhandlingsleder Nils Oscar Jegstad er den som skrev epost til ordfører Ødbehr i all hemmelighet (trodde han) for å få IKEAs planlagte varehus opp til familieeiendommen ved Jegstad gård i stedet for på Delijordet nær Vestby sentrum.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland