www.lokalmagasinet.no NYHETER | Brann samme sted tre dager på rad Lø. 5. des. 2020
Meny

Brann samme sted tre dager på rad:

Storbrann i brannrester!

Lørdag 18.05.13 Er en pyroman på ferde? Tidlig i morges begynte det å brenne for tredje gang på tre dager i området ved lagerbygningen i Gamle Hobølvei i Hølen. Det brannvesenet torsdag klarte å berge av lagerbygningen, var raskt et flammehav i sammenraste bygningsdeler der røykdykkere ble satt inn.

Det startet torsdag med brann i en gammel isbil og to lastebiler og som spredte seg til lagerbygningen. Det oppsto giftig røyk fra isopor, bolighus ble evakuert og strømforsyningen kuttet. Fredag ble det rykket ut til ulmebrann i den ene av lastebilene som ble utbrent torsdag.

I dagens brann, som startet ved 6-tiden, er ingen naboer evakuert så langt. Mannskaper fra to branndistrikter fordelt på fire stasjoner har samarbeidet om dagens vanskelige brannslukning. 

Kontroll på stor brann i Hølen

Torsdag 16.05.13 (LM Nyhetsdesk) En brann i en gammel isbil spredte seg ved 6.30-tiden i morges til to lastebiler og videre til et nærliggende industribygg i Gamle Hobølvei i Hølen. I to boliger ble beboere evakuert.

Det ble gitt tilgang til boligene igjen etter at brannvesenet fikk kontroll med flammene og den store røykutviklingen i første fase. Mye av røyken var giftig fordi to av bilene var lastet med isolasjon og isopor, og beboere i området ble rådet til å lukke alle vinduer.

Brannårsaken er ikke kjent, melder Follo-politiet på Twitter. Ved 9-tiden var brannen i lastebilene slukket, mens det fortsatt brant i industribygget. Det opplyser fungerende vaktleder for 110-sentralen i Follo, Atle Rønning til NRK Østlandssendingen.

Ved 10-tiden hadde politiet reist fra stedet. Brannvesenet, som rykket ut med tre biler, holdt da fortsatt på med etterslukking.


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland