www.lokalmagasinet.no NYHETER | Bolle nedkjempet Engeseth Sø. 27. sep. 2020
Meny

Stemmelikhet og nær LODDTREKNING

Publisert 29.08.14. Oppdatert senest 11:52. (Reporter Svein-H. Strand) Ytterligere detaljer kommer nå om dramaet i Vestby Høyres kommunestyregruppe i går kveld. Ordfører John A. Ødbehr var ikke til stede. Ødbehr valgte i stedet å delta i et kommunalmøte i Danmark.

Ødbehr skal mislike svært sterkt valget av ny gruppeleder og hvordan Eirin Stuhaug Bolle ble valgt. Det skjedde i to valgomganger der begge endte med likt stemmetall: Seks for Bolle og seks for Pål Engeseth, mens én stemte blankt.

Det skulle da vært gjennomført loddtrekning, men Engeseth trakk seg.

Dermed hadde Vestby Høyre valgt sin nye gruppeleder – i utgangspunktet for resten av perioden.

Men det vil ikke overraske noen dersom gruppa før valget neste år må ta stilling til et mistillitsforslag mot Bolle. Så sterke er de personlige motsetningene i kommunestyregruppa.

Engeseth fortsetter som gruppenestleder, noe Bolle sier seg glad for i en pressemelding som er sendt ut i formiddag.

Eirin Stuhaug Bolle nedkjempet Pål Engeseth

Publisert 28.08.14 Oppdatert 21:03. (Reporter Svein-H. Strand) Eirin Stuhaug Bolle fra Hølen ble i kveld valgt til ny gruppeleder for Vestby Høyre etter en valgthriller uten sidestykke. Bolle nedkjempet Pål Engeseth, Son, som trakk seg etter to valgrunder.

Foto av Eirin S. Bolle: Vestby Høyre

♦ Dette utfallet var ikke helt uventet, som det går fram av LMs forhåndsvurdering tidligere i dag, basert på opplysninger vi har samlet inn den siste tiden.


Det ble imidlertid avgitt blanke stemmer, hvilket tilsier at ingen av kandidatene hadde 100 prosent tillit i gruppa.

"Fraksjonsgruppa" hadde i forveien en felles plan om å få valgt Bolle som gruppeleder.

Foto av Pål Engeseth: Vestby Høyre

I tråd med dette hadde Engeseth forkynt at han ikke var aktuell som gruppeleder etter Stig Eyde, men han ombestemte seg.

Dette "utbruddet" fra Engeseth hadde de øvrige i fraksjonsgruppa ikke regnet med. Det kom da til en kamp med Bolle som Engeseth til slutt måtte gi tapt for.

Mer har LM i kveld ikke fått ut av et møte der det skulle holdes hemmelig hvordan det ble stemt.

Bolle eller Engeseth ny gruppeleder i Høyre?

Publisert 28.08.14. Oppdatert 08:55. Kveldens møte i Vestby Høyres kommunestyregruppe blir det første ordinære siden den oppsiktsvekkende personstriden som hadde ulmet lenge, brøt ut for halvannen måned siden.

Når alle de 14 innvalgte fra kommunevalget i 2011 nå samles, er det i forveien bare én ting som er sikkert:

Stig Eyde har av egen vilje trukket seg som leder for å bidra til å skape ro, samtidig som gruppas "fraksjonsleder" Bjørn O. Skaug trakk seg som styreleder i partiets lokalforening.

En fraksjon som har hatt mildt sagt irregulær møtevirksomhet, har utnevnt gruppas nestleder Pål Engeseth til "konstituert gruppeleder".

Men nå viser det seg at den interne maktkampen utspilles på tre fronter. Engeseth kan i kveld derfor få konkurranse av fraksjonsgruppas Eirin Stuhaug Bolle.


Bolle har store ambisjoner også inn mot nominasjonen foran neste års kommunevalg.

Her kan vi nå opplyse at det bare er ordførerkandidat som skal nomineres på møtet 2. september. Dette er i tråd med en ny bestemmelse i lokalforeningen.


Nominasjonskomiteen har i forveien foreslått John A. Ødbehr som partiets ordførerkandidat for tredje gang.

Nominasjonsmøtet for alle de øvrige plassene på valglista er ikke før i desember, får LM opplyst.  Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland