www.lokalmagasinet.no NYHETER | Bløffer Vestby Høyre? Fr. 30. okt. 2020
Meny

Bløffer Vestby Høyre?

Publisert 14.11.14. AKTUELL KOMMENTAR: Svein-H. Strand Årsmøtet i Vestby Høyre ble ikke det speilbilde av en månedslang innbyrdesstrid som mange, i alle fall utenom partiets rekker, hadde ventet.

♦ LMs uvanlig omfattende og tildels detaljerte dekning av stridighetene, basert på et godt kildegrunnlag, er blitt lagt merke til og har bidratt godt til høye besøkstall. Lesere som ja som rett ut så fram til å lese om litt "action" gjennom muntlig markering og kampvotering, fant "tom kurv" i vår årsmøterapport. For mer nøkternt innstilte var den komplette enstemighet og fraværet av ordskifte i det minste en overraskelse.

Alle forstår behovet for å framstå mest mulig enhetlig ved en formell hendelse som et årsmøte i en forening er. Å gjennomøre ordentlige, ryddige årsmøter er så å si en grunnleggende omdømmesak. Men derfra og til at en oppsiktsvekkende og månedslang personstrid ikke på noen måte skal avspeile seg, er det et drøyt stykke.

Her fantes jo til og med et element som kunne tolkes som forsoning: Valget av fraksjonistenes viktigste angrepsmål i sommer, daværende gruppeleder Stig Eyde, som organisatorisk nestleder.

Rett nok er det et faktum at fraksjonistene ikke lenger utgjør noen enhetlig fløy. Men har de helt gitt opp sitt prosjekt med å plassere sine i de mest sentrale posisjoner?

Det heter seg at hvis det er noe som ser ut til å være så bra at det ikke kan være sant, så er det nettopp hva det ikke er. En bekreftelse på dette kan komme mandag, da nominasjonskomiteens listeforslag til valget 2015 blir presentert.

Som LM meldte foran årsmøtet, så er fraksjonistene representert også blant nominasjonskomiteens sju medlemmer. De har hatt mange møter, og slike møter er noe av det mest lukkede som er i politisk arbeid. Det er her de harde slag utkjempes. Og har de kommet fram til en konsensus som i noen grad avspeiler det store spennet i synspunkter rundt sentrale personer?

Jeg tror dessverre at alle som håper på at kommunens største parti ved forrige valg har tatt "samling i bånn" må belage seg på en skuffelse.

Nominasjonskomiteen hadde sitt siste møte så sent som kvelden før årsmøtet. At lista med de 35 navnene ikke ble lagt fram på årsmøtet, kan bare forklares med at det ville vært et svært "forstyrrende element" på dagsordenen. I tillegg hadde noen beleilig "funnet ut" at siste frist i forhold til nominasjonsmøtet likevel ikke var to uker, men tre. Da kunne man jo godt vente i seks dager til.

For meg står ikke dette til troende. Dagens kommentar slutter derfor slik: Bløffer Vestby Høyre? Svaret kommer mandag. Eller kommer det før?
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland