www.lokalmagasinet.no NYHETER | Best på pappaperm Sø. 20. jan. 2019
Meny

Best på PAPPAPERM

Statsråd Manuela Ramin-Osmundsen gratulerer Marit Collin i Kantega med Gullriset 2008.

OPPSLAGSFOTO: Norske Kvinners Sanitetsforening. ILLUSTRASJONSFOTO Nedenfor: stock.exchng

Publisert 28.01.08 17:47, rykende fersk.


SON/OSLO (LM Nyhetsdesk/NW
Reporter Elin Bjørnson):
I it-bedriften Kantega tar alle nybakte fedre ut pappapermisjon. Nå er Kantega kåret til Norges mest familievennlige arbeidsplass.


– Vi er en ansatteid bedrift der alle medarbeidere er med på å bestemme hvilke velferdsordninger vi trenger for å få en god balanse mellom jobb og hjemmeliv. Det gir gode resultater på begge banene, sier Marit Collin, administrerende direktør i Kantega.

♦ Mandag mottok hun Gullriset, Norske Kvinners Sanitetsforenings årlige pris til den mest familievennlige arbeidsplassen her i landet.

11 bedrifter var foreslått til prisen. Kantega med sine 61 ansatte, konkurrerte blant annet med Storebrand med 1600 ansatte.


– Juryen la vekt på at Kantega har familievennlige ordninger for sine medarbeidere til tross for at de er en liten bedrift. Det er viktig å vise at det er mulig å få til dette også i mindre bedrifter, sier generalsekretær Anne-Karin Nygård i NKS.

MENN TAR UT MER
– Kantega har lykkes med å få flere menn til å ta ut større del av foreldrepermisjonen. Vi trenger flere bedrifter som legger til rette for likestilling, sa barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen da hun mandag delte ut Gullriset.

Nye undersøkelser viser at sju av ti norske menn ønsker å ta ut mer pappapermisjon enn de seks ukene loven gir.

♦ For at flest mulig av de ansatte skal ha mulighet til å være hjemme, gir Kantega blant annet tilbud om 75 prosent lønn i seks uker i forbindelse med pappapermisjon.

Fedrene har også mulighet til å ta ut mer hjemmetid, og flere har delt foreldrepermisjonen likt med mor.

ARBEIDET GÅR SIN GANG
Ole Kværnø er sjefsarkitekt i Kantaga og en av fire fedre som nå er ute i pappapermisjon. Han er ikke bekymret for at de mange permisjonene kan gå ut over arbeidet i bedriften.

– Vi er alle deleiere i bedriften og føler ansvar for hvordan den utvikler seg. Derfor planlegger vi alltid prosjektene våre slik at det er mulig å steppe inn for hverandre. Det gir veldig trygghet, sier han.


♦ Han er nå pappa på heltid for Ulrik på 11 måneder. Han og kona har delt på permisjonen etter de første fire månedene. Og har får mye igjen for det.

– Først og fremst er det kjempeflott å få denne tiden sammen med sønnen min. Men det gir meg også en solid erfaring med alle deler av omsorgsarbeidet. Vi blir mer likestilte hjemme, sier Kværnø.

BESTEMMER SAMMEN
Marit Collin avviser at det er kvinnene i Kantega som har vært de ivrigste pådriverne for å gjøre arbeidsplassen familievennlig.

– Den første som tok ut et års foreldrepermisjon, var en mannlig leder. Vår modell med at alle ansatte er eiere i bedriften, gjør at både menn og kvinner viser et utrolig engasjement for å oppnå både resultater for bedriften og et arbeidsmiljø vi trives med, sier Marit Collin i Kantega.Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland