www.lokalmagasinet.no NYHETER | Beklagelige nedetider for LM Lø. 5. des. 2020
Meny

OG DET FORTSATTE LØRDAG

(29.07.19) LM og Herison.no var, som mange nå vet, dessverre utsatt for enda mer nedetid i helgen. En stor del av leserne kunne vi heldigvis nå med informasjon om dette på Facebook. Også da vi var "på lufta" igjen.

► Det begynte tidlig lørdag formiddag, og ikke før ved 14-tiden søndag fikk vi tilbake forbindelsen med serveren. Vår leverandør, som leier plass for oss i en stor serverpark i USA, hadde da fått disse forklaringene om hvorfor nedetiden ble så lang: Misforståelser om feilmeldinger. Ferieavvikling.

Utfallet varte altså i over ett døgn. Bare én gang tidligere siden starten i 2002 har vi hatt lengre nedetid. Men aldri to utfall i én og samme uke.

Som utgiver og ansvarlig redaktør for to nettsteder som også redigeres online, beklager jeg sterkt disse hendelsene overfor lesere og annonsører, og ser fram til at leverandøren nå setter fortgang i planen om å flytte oss over til egen server på norsk jord. SVEIN-H. STRAND, ansv. red. og daglig leder Strand Prinfo.

Lang nedetid gikk ut over besøket

(26.07.19) Uten forbindelse med serveren i USA er LM ikke tilgjengelig, heller ikke for redaksjonen, som redigerer og publiserer online. Hele seks timers nedetid, som vi dessverre hadde midt på dagen onsdag, gikk hardt ut over besøket.

► Dagsbesøket gikk 62 prosent ned sammenliknet med gjennomsnitts dagsbesøk i juli. Sidevisningene gikk ned med 68 prosent. I rene tall fikk vi denne dagen bare 1126 besøk, der det i alt ble registrert 5503 sidevisninger.

► Men tidene skifter. Ja, dette ville vært storveis for få år siden. Første halvår i år ble rekordbra med godt over 800.000 besøk, opp ca 70 prosent fra i fjor!

Tallet for hele fjoråret var 1 million, og en framskriving viser at vi i år kan ende på mellom 1,7 og 1,8 mllioner.

► Nå i juli har besøkstallet to dager ligget på over 4000. 4810 den 3. juli er trolig ny dagsrekord.
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland