www.lokalmagasinet.no NYHETER | Båteier skadet i krangel om båtsøppel On. 2. des. 2020
Meny

Båteier skadet i krangel OM BÅTSØPPEL

Publisert 17.11.15 En båteier ble skadet i en episode i havna i Son i morges. Det hele skal ha startet som en krangel med en havneansatt ved den vinterstengte miljøstasjonen ved utløpet av Hølenselva, og fortsatte etter at båteieren hadde vært på Kiwi og handlet.

Den havneansatte skal da til slutt ha slått til båteieren med en gjenstand slik at han fikk et kraftig kutt over et øye. I nærliggende Kiosk & Spill fikk han fjernet blod og satt på plaster, får LM opplyst. LM følger opp saken med bl.a. kommentar fra administrasjonen. I kommunens organisasjon ligger havna nå i linjen direkte under rådmannen og hans stab.

– Slo båteieren over et øye med strammeren til en jekkestropp

Publisert 18.11.15 14:39 – Den havneansatte hadde slått med strammeren til en jekkestropp, og truffet båteier over venstre øye. Dette forteller Thor Asbjørn Pettersen til LM, basert på hva han, alt i alt, selv opplevde i havna i Son (se oppslag nedenfor).

► Det var i går morges LM fikk en melding fra Pettersen om det han beskrev som "Et noe underlig opptrinn på havna i dag, hvor en mann med båt lempet noe søppel i ei søplebøtte ved kloakkstasjonen ved utløpet av elva. Straks søppelet var kastet kom det en representant for havna i oransje oljehyre og sa at havna var stengt, og at han måtte ta med seg søppelet videre."

– SØPPEL I DUNKEN OG SEKK I STATIVET

– Mannen som hadde ankommet spurte hvorfor, for det var allerede søppel i dunken, og det var sekk i stativet. Noe godt svar kom ikke, og da gikk han videre til Kiwi for å handle, forteller Thor Asbjørn Pettersen videre.

► – Da han kom tilbake til båten sin, fikk han se en ivrig betjent travelt opptatt med å sprette søppelposer, for deretter å helle det om bord i vedkommendes båt.

Pettersen forteller så at det da "hadde kommet til håndgemeng med litt knuffing, hvoretter den havneansatte plutselig hadde slått med strammeren til en jekkestropp, og truffet båtfører over venstre øye, med et kraftig kutt som resultat."

Pettersen understreker at han ikke så selve voldsepisoden.

– Men jeg så den havneansatte tømme søppel i båten som lå fortøyd utenfor Solsiden. Jeg så også forulempede da han var innom Kiosk & Spill for å vaske av seg blod, samtidig som han fikk en plasterlapp, slik at han kunne lukke et gapende sår over venstre øye.

Avslutningsvis skriver Pettersen dette i sin epost:

► – Det er trolig ingen vitner til selve slaget, men det skal visstnok finnes et opptak på fornærmedes telefon. Han var usikker på om han ville anmelde saken.

LM har så langt i dag ikke fått kontakt med Thor Asbjørn Pettersen for oppfølgende spørsmål. Det samme gjelder rådmann Sjur Authen som både i går og i dag er blitt bedt om å gi eller videreformidle en kommentar fra kommunens administrasjon.

– Har ingen kommentarer

Publisert 20.11.15 I går fikk LM rådmannens svar på henvendelsen om episoden i havna tirsdag. I eposten står det: "Jeg har ingen kommentarer til dette".

Rådmann Sjur Authen har med dette heller ikke etterkommet den alternative anmodningen om å bevirke eller formidle kommentarer fra andre i sin stab, der havnesjefen og havnekontoret er forankret i kommunens organisasjon.

I en oppfølgende kontakt kan vitnet Thor Asbjørn Pettersen bare gjenta at ekspeditøren i Kiosk og Spill bl.a. ga mannen en plasterlapp og viste ham toalettet slik at han fikk vasket av seg blod. Mannnen snakket litt med ekspeditøren før han forlot kiosken, ifølge Pettersen.

På spørsmål om klokkeslettet kan Pettersen ikke si noe mer presist enn at det var blitt formiddag, ikke tidlig om morgenen, slik vi tidligere har opplyst.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland