www.lokalmagasinet.no NYHETER | Bare Delijordet for IKEA To. 26. nov. 2020
Meny

Bare Delijordet for IKEA

Publisert 22.10.12. Oppdatert 14:26. En såkalt stedsanalyse har ikke kommet opp med reelle alternativer til å lokalisere et nytt IKEA-utsalg enn på Delijordet i Vestby med 135 mål dyrkbar jord. På en pressekonferanse i dag ble det bekreftet at IKEA har akseptert analysen som er utført av IK Arkitekter og Urbanisme og Dyvik Arkitekter. IKEA står dermed fast på at Delijordet er deres valg for et utsalg i Follo-regionen.

LES OGSÅ: Skyver på IKEA-lokalisering

♦ På pressekonferansen i Vestby rådhus i ettermidag redegjorde IKEA nærmere for stedsanalalysen som de to arkitektfirmaer står bak.

Det er Akershus fylkeskommune som har bedt IKEA undersøke alternative plasseringer i Vestby sentrum-området, etter at planene om å etablere seg på Delijordet ble lagt fram. IKEA hadde da inngått avtale med grunneieren Guto AS. Bak dette selskapet står Tore og Gunvald Andersen fra Vestby.

På pressekonferansen fastholdt som ventet ordfører John A. Ødbehr (H) sin støtte til at IKEA skal få bygge på det omstridte Delijordet i sentrum.

En justert kommunedelplan for Vestby sentrum må da legges fram, samtidig som fylkeskommunen og landbruksmyndighetene ventelig vil opprettholde sitt nei til å bygge ned så mye matjord.

LES OGSÅ: Dyrket jord "renner bort" i AkershusLokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland