www.lokalmagasinet.no NYHETER | Aprilspøken 2015: "Direktebuss" Son-Moss Lø. 5. des. 2020
Meny

"Direktebuss" Son-Moss

LMs aprilspøk i 2015 går, som våre tidligere, også inn i arkivet.

Publisert 01.04.15 (Reporter Svein-H. Strand) Etter forhandlinger mellom en rekke parter ser det ut til å bli opprettet et tilbud med "ekspressbuss" mellom Son og Moss, bare med stopp på Søndre Brevik og Kambo, før sommersesongen. Dette får LM opplyst i formiddag. En intensjonsavtale som kom på plass sent i går kveld skal nå gjennomgås og drøftes av en utvidet forhandlingsgruppe der også representanter for turistaktører og næringslivet blir representert.

Et springende punkt så langt er om tilbudet skal forlenges til Høyda med bl.a. sitt storsenter, altså over grensen til Rygge, etter en prøveperiode fram til 1. mai 2016.

Intensjonsavtalen for prøveperioden legger opp til tre avganger på ordinære dager, to på lørdager og søndager, inkludert en sen avgang lørdag. Forhandlingspartene har hatt det vår kilde kaller "avgjørende bistand" fra en ekstern konsulentgruppe som tidlig løste opp det som sies å ha vært "en betydelig skepsis".

Fart og begeistring i forhandlingene ble det først da konsulentgruppa klarte å påvise det de mener vil være et temmelig likt utbytte for Son og Moss når alt legges på vekta, ikke minst i turistsammenheng, sier en sentral kilde.

Vestby-ordfører John A. Ødbehr og kollega Tage Pettersen i Moss skal holde en felles pressekonferanse tirsdag over påske, der alle detaljene i intensjonsavtalen blir presentert, også hvem som skal betjene ruta og den nye type materiell en har tenkt å benytte.

LM kommer med mer senere i dag om bakgrunnen for tiltaket.
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland