www.lokalmagasinet.no NYHETER | – Vestby Avis er størst i Vestby Lø. 16. jan. 2021
Meny

– Vestby Avis er størst i Vestby

Publisert 28.12.12 (Reporter Svein-H. Strand) Ukeavisen Vestby Avis er største avis i Vestby kommune og "har vært det en stund". Det hevder styreleder Jarle Bentzen (bildet) i det regionale morselskapet innen A-pressen, Smaalenene Medier AS, overfor Lokalmagasinet.no. I nabokommunen Ås har selskapet sin andre heleide ukeavis, Ås Avis. – Målet var at de to avisene skulle bli ledende i sine kommuner. Ås Avis er det snart eller er det allerede, sier Bentzen. 

Foto: Smaalenenes Avis

♦ Satsingen på å kile seg inn i markedet mellom Moss Avis og Østlandets Blad har kostet. Begge de lokale AS-ene har blødd kraftig siden starten i 2006. Bare en jevn pengestrøm fra A-pressekonsernet har reddet dem fra skifteretten.

Alene Vestby Avis AS har de fem siste regnskapsårene gått med til sammen 4.180.000 kroner i underskudd, eller 836.000 kroner i gjennomsnitt per år.

I det første hele driftsåret, 2007, tapte Vestby Avis to kroner for hver krone i omsetning.

Men nå smiler både opplagstallene og kassa til eierne, ifølge Jarle Bentzen:

– Resultatene for 2012 blir enten et hyggelig overskudd eller null-resultat. Én av de to avisene vil levere et pent overskudd, sier han.

– Opplaget stiger jevnt og trutt. Vestby Avis etablerte seg allerede i fjor som kommunens største avis og styrker seg ytterligere i år. Også Ås Avis har nok et år med vekst i opplaget. Dessuten har vi en jevn, fin vekst på nett for begge aviser. Annonseomsetningen øker også betydelig i de to avisene, og det viser at næringslivet forstår verdien av de posisjonene de to avisene har klart å få på kort tid, sier styreleder Jarle Bentzen i Smaalenene Medier AS i Askim.

LES OGSÅ: Avisdrama ingen forstår


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland