www.lokalmagasinet.no NYHETER | – Nominasjonskomiteen ER PÅ VILLE VEIER! To. 3. des. 2020
Meny

– Nominasjonskomiteen ER PÅ VILLE VEIER!

(12.11.18) (Reporter Svein-H. Strand) – Foran et kommunestyrevalg er det vanlig at man spør sittende medlemmer av kommunestyret om de ønsker å fortsette. En framgangsmåte som foregår i Vestby Høyre nå, er noe nytt!

Det sier en kilde i partiet til LM. Vedkommende ønsker ikke å stå fram med navn, for ikke å "bære ved til bålet" i den ampre stemningen som har oppstått blant mange medlemmer foran nominasjonsmøtet 21. november.

► – Man glemmer også at det finnes et vedtak fra noen år tilbake: Enten sitter man i foreningsstyret eller så sitter man som politiker i kommunestyregruppa. Nå finner vi foreningslederen på kumulert andreplass! Dette etter å ha vært innstilt som nominasjonskomiteens ordførerkandidat til det første nominasjonsmøtet.

Vår kilde sier det så sterkt som at nominasjonskomiteen "igjen er ute på ville veier og tar overhode ingen selvkritikk".

► – Noen eksempler: En utmerket kandidat, Odd Einar Skaug-Vandraas, er dyttet ned på 11. plass. Dette er en revisor i ledende stilling på Moss kemnerkontor, og burde sammen med Jan-Henrk Flatla Palnes være blant toppene på lista. Og hva med f.eks. Anne Mette Bordewick på 14. plass! En representativ person som også er egnet til å løfte Vestby Høyre flere hakk opp etter nedturen i forrige valg, med Bygdelista som konservativ stemmetyv.

Kilden påpeker også som et paradoks at "tidligere medløpere til fraksjonistene" (de som brøt ut og dannet Bygdelista. Red. anm.), er foreslått på 15. og 21. plass.


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland