www.lokalmagasinet.no NYHETER | – Makan til interesse har jeg aldri opplevet! Ti. 1. des. 2020
Meny

– Makan til interesse har jeg ALDRI opplevet!

LM-foto: Sturla Strand

Publisert 24.05.15. 13:33. Korrigert 27.05.15 Jeg har solgt Morgan, Ferrari og Maserati, fabrikknye biler i luksusklassen. Vært med på utstillinger og treff i inn- og utland. Men ingenting slår det å komme til Son i "Hans Jacob Hansens gamle Opel". Interessen er enormt positiv, sier Knut Chr. Hallan til LM dagen etter den overraskende presentasjonen på Son handelstorg.

Som i et eventyr: Gamle Soninger kjenner igjen Blåmann umddelbart! Denne er svært så spektakulær! Se der, nå er Hans Jacobs gamle bil tilbake i Son, sier noen. Men det er ikke den originale bilen til Hans Jacob, derimot en veldig lik bil. Hvor det ble av originalbilen vites ikke, den sto lenge i Thornesjøboden, men borte er den.

Men det som trengs å vite om nye Blåmann, kjenner Hallan i detalj. Og på toppen av det hele: Karosseriet er laget så nærme Son som det går an:

- Denne er bygget i Mølleveien på Kambo hos Auto-Karosserifabrikken G. Henning i 1952. En Opel Blitz 2,5 liter rekkesekser med skilt B-30082 fra 10. juni 1952. Byggenummer 680. En kilometerstand på 27680 km etter 63 år er sjelden vare!

Hallan satser på at den kan bli Sons kjæledegge.

At alle kan få glede av den, understreker han.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland