www.lokalmagasinet.no NYHETER | – HVA SKAL SKJE, HVA DRIVER DE MED? Ti. 27. okt. 2020
Meny

– HVA SKAL SKJE, HVA DRIVER DE MED?


 
I fire uker har det pågått store terrenginngrep i strandsonen med tre gravemaskiner og en traktor fra morgen til kveld. (LM-foto tatt i det aktuelle området 1. juli: Sturla Strand)

(07.07.18. Oppdatert 07:08) (Reporter Svein-H. Strand) Gravearbeider har pågått her på Laksa siden 4. juni uten at Vestby kommune har reagert og uten noen informasjon til naboer. Kommunen svarer ikke på epost. Vi vet ikke hva som skal skje eller hva de driver med, forteller Heidi Vegel til LM. Med familiens hytteeiendom er hun nærmeste nabo til Fred Olsen-eide AS Stavnes Byggeselskaps eiendom.
 

LM-foto tatt i det aktuelle området 1. juli: Sturla Strand

Ikke så få soninger og andre kjenner denne delen av Laksa svært godt. Kan du si litt om avstander, slik at også andre kan sette seg raskt inn i hvor vi er "i terrenget" og i forhold til forbudet mot bygging og terrenginngrep innenfor strandsonen på 50 meter?

Ved henvendelse til Vestby kommune på epost får vi ikke noe svar tilbake. På telefon er det ikke noe svar å få om hva som pågår, bare at dette angivelig er utenfor 50 meter-sonen, og at alle blir behandlet likt, men de har så mye å gjøre. Så rett over veien er det liksom over 50 meter, men inne i vår hage på andre siden av veien er det ikke det, sier Vegel sarkastisk.

Vi har målt dette til 38 meter på nærmeste punkt på den andre siden av veien. Og da skal man et godt stykke oppover på jordet, Vedplassen, før man er utenfor 50 meter-sonen fra sjøen, forsikrer Heidi Vegel.

LM følger opp anleggsarbeidene i dette området. Der har grunneieren det Fred Olsen-eide (gjennom Bonheur ASA) AS Stavnes Byggeselskap også vært ansvarlig for bryggearbeider som har pågått i over 12 år og ennå ikke er ferdigbehandlet i kommunen.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland