www.lokalmagasinet.no NYHETER | – Europe Week en eventyrlig opplevelse Sø. 27. sep. 2020
Meny

– Eventyrlig opplevelse!Foto: Clare McComb

Ordfører Ødbehr ønsket velkommen til den offisielle del av arrangementet på land, og leser her et utdrag av talen som ble holdt under Europe Week for hundre år siden, i tilknytning til grunnlovsjubileet den gang. Dette er noe vi kommer tilbake til.

Publisert 20.07.14. Oppdatert senest 10:36. (Reporter Svein-H. Strand) – Dette har vært ikke mindre enn en eventyrlig opplevelse, noe av det aller fineste jeg har vært med på, stråler ordfører John A. Ødbehr etter fredagens landarrangement for deltakerne i Europe Week 2014.

♦ – Jeg snakket med flere av de utenlandske deltakerne, og det var bare lovord om arrangementet og stedet de kom til. Så det er åpenbart flere enn meg som har fått en opplevelse for livet, tilføyer Ødbehr.


Han har også merket seg positive kommentarer til at et så lite sted kan stille opp med så mange frivillige krefter til den sosiale delen av oppholdet. Inkludert musikkinnslag. Og dét uten én krone i offentlig støtte.

Ordføreren og en krets rundt ham, samt representanter for næringslivet i Son, har selv gitt et betydelig bidrag til dette på privat basis. Det har vært form av både tilskudd til innkjøp av mat og hjelp til anretningen av denne på den utendørs bespisningen i Glenneparken fredagskvelden.

Ødbehr forteller til LM at det ble servert reker til hele 650 personer.
Det betyr at det også vanket litt til blant andre familiemedlemmer av deltakerne som var kommet til Son.

– Når også værgudene var til de grader på vår side, så har det hele vært en reklame for dette fantastiske stedet som kan være verdt mer enn noen aner, sier ordføreren.

– Sist, men ikke minst så ble det også en opplevelse for fastboende, sommergjester og andre som kom til Son for å se de flotte, gamle båtene som deltar i regattaene.

Ødbehrs eneste hjertesukk er at kommunestyret ikke bevilget i det minste 100.000 kroner til arrangementet på land, men stemte nei til hele administrasjonens framlegg om støtte på 450.000 kroner. Dette vedtaket ble som kjent fattet enstemmig.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland