www.lokalmagasinet.no NYHETER | – Engeseth (H) rydder vei for et Ap-samarbeid uten ordførerkandidat Ødbehr Ma. 30. nov. 2020
Meny

– Engeseth (H) rydder vei for et Ap-samarbeid uten ordførerkandidat Ødbehr

Publisert 20.03.15 (Reporter Svein-H. Strand) LMs oppslag Et politisk lykkehjul? – om den nå uavhengige kommunestyrerepresentant Bodil Holters (ex. H) nære kontakt med Vestby Ap, vekket stor interesse. LM har i ettertid fått flere innspill som bygger opp om dette. Men det er mer: En kilde forteller nemlig at også Pål Engeseth (nåv. gruppeleder i H) har hatt et møte med Ap for å "rydde vei for et eventuelt samarbeide etter høstens valg". Da med ham som ordfører i stedet for partiets ordførerkandidat John A. Ødbehr.

Foto av Pål Engeseth: Vestby Høyre

► Engeseth prøver angivelig å posisjonere seg slik at hvis valgresultatet tilsier det, må H velge om de vil vrake første-kandidaten eller støtte en Ap-ordfører.

Det eneste som kan velte denne teorien, er da om Trygve Thorsen (Frp) bestemmer seg for å ville prøve å bli ordfører.

Møtet var hemmelig, men kilden antar at også personer i Ap som er i opposisjon til Ludvigsen var til stede.

I et gruppemøte hos H i fjor tok daværende gruppeleder Bjørn Skaug opp "dette med lekkasjer til Ap".

En annen sentral person i gruppa hadde tidligere pekt på rykter som gikk om dette, ikke minst i "Hølen-saken". Ingen erkjente å ha lekket.

Vestby Arbeiderparti har et vedtak på at de ikke skal samarbeide med Vestby Høyre så lenge John A. Ødbehr er ordfører eller ordførerkandidat.

Vedtaket ble gjort på slutten av forrige periode og overlevert som brev til både gruppeleder og foreningsleder.

► Daværende foreningsleder, samt daværende gruppeleder, svarte kort og godt at de hadde tillit til alle sine folkevalgte, selvfølgelig også ordfører John Ødbehr. Man "skjønte at dette var en form for taktikk foran valget som sto for døra".

Som kjent vant ikke Ap noe på det. Tvert i mot, så ble de satt "på gangen" etter valget, som vår kilde bemerker.

Vedtaket om ikke å samarbeide med Ødbehr gjelder fortsatt, nå snart fire år etterpå, bekrefter Tom Anders Ludvigsen til LM.

På spørsmål svarer Ludvigsen for øvrig at han ikke kjenner til noen planer om at utbryterne fra H, de uavhengige, tenker å stille liste ved valget.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland