www.lokalmagasinet.no NYHETER | – En dag for å SE FRAMOVER Sø. 29. nov. 2020
Meny

– En dag for å SE FRAMOVER


Demonstrasjonstoget passerer Glenneparken på den faste ruta der det går innom Son nord før samlingen i Glenneparken. Parolene i år var: "Velferd uten profitt", "Bekjemp barnefattigdom", "Trygge jobber - Nytt flertall", og den helt lokale: "Solhøy til heldøgns omsorg".

(01.05.17) (Tekst og foto: Svein-H. Strand) 1. mai er en dag for takknemlighet. Men først og fremst er det en dag for å se framover, oppsummerte AUF-leder Mani Husaini sin tale i Glenneparken. Både han og dagens andre taler, SVs Sheida Sangtarash, er ungdomskandidater til Akershus-benken i årets stortingsvalg.

Husaini står på sjetteplass på Arbeiderpartiets liste, Sangtarash så høyt oppe som på 2. plass hos Sosialistisk Venstreparti.

Begge talerne gikk, hver på sitt vis, inn i kjernen for det dagen står for og betyr; Sangtarsh med flest overføringer til det konkrete og hverdagslige rundt det de arbeidende hender skaper.
Brillene du har for å se verden bedre. En ballong til et barn. En blomst til en du har kjær.

Den menneskelige verden uten arbeiderklassen finnes ikke. Uten arbeiderne står togene stille i regnet, som hun sa.


Det er blitt mange år siden SV og Ap lokalt fant tilbake til hverandre på den smale sti 1. mai. Tranga mellom Spinnerigården og Thornegården er like smal som den alltid har vært. Litt trangt for vaiende faner. 

Sangtarsh festet seg innledningsvis til begrepet utenforskap, som må bekjempes ikke minst fordi det ofte kan knyttes til forklaringer rundt radikalisering.

Avslutningsvis bygde hun sømløst bru mellom dette og ulike grønne arbeidsplasser innenfor en bærekraftig økonomi som må skapes uten å ødelegge miljøet.

Mani Husaini framholdt i sin tale at de som mener den internasjonale kampdagen 1. mai har utspilt sin rolle, ikke har skjønt dagens budskap og følt kraften i denne, slik den manifesterer seg i markeringer her hjemme og ute i verden.

– Vi har oppnådd mye, men må ikke slå oss til ro med at alt dette er noe som vil vare for alltid, understreket AUF-lederen.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland