www.lokalmagasinet.no NYHETER | – Bare en obligatorisk gjennomgang Fr. 30. okt. 2020
Meny

– Bare en obligatorisk gjennomgang


Publisert 08.08.12 (Reporter Svein-H. Strand) – Vi har ingen tanker om å innføre eiendomsskatt på boliger, forsikrer ordfører John A. Ødbehr (H) til Lokalmagasinet.no. – Finanskomiteen skal bare ha en gjennomgang av hva et slikt tiltak vil innebære for kommuneøkonomien. Komiteen skal gjennom den lange rekken av møter ta for seg alt som kan påvirke både inntekts- og utgiftssiden. Denne gang er det muligheten til å pålegge eiendomsskatt for alle boliger i kommunen som står for tur.

Ordfører John A. Ødbehr regner med å komme ut av møtet i finanskomiteen med troen i behold når det gjelder eiendomsskatt på boliger. Foto: Svein H. Strand

♦ – Ingen av partiene som er representert i kommunestyret har gått til valg på å innføre eiendomsskatt. De ledende posisjonspartiene H og Frp har tvert imot gitt svært sterke signaliser mot et slikt økonomisk virkemiddel som rammer innbyggernes privatøkonomi. Så hva er hensikten med å ofre et helt møte til dette?

– Det blir som sagt en gjennomgang, der administrasjonen skal vise hvordan en slik ekstrainntekt slår ut i ulike budsjetteksempler.

– Vi kan altså være trygge på at møtet ikke ender i et vedtak som legger et grunnlag for å vurdere eiendomsskatt senere i perioden?

– Her skal det ikke engang gjøres noe vedtak, verken som beslutning eller forslag.

– Et titalls millioner vil kunne trille inn i kommunekassa, og er det ikke fare for at gjennomgangen gjør det mer enn fristende å gjennomgå også egne holdninger til dette?

– Jeg tror heller vi kommer til å bli styrket i våre holdninger til eiendomsskatt som virkemiddel, og at gjennomgangen vil gjøre oss bedre i stand til å underbygge våre argumenter bl.a. med oppdatert tallmateriale, konkluderer ordfører Ødbehr.

Norge har 430 kommuner. 316 av dem valgte i 2011 å benytte eiendomsskatt som inntektskilde, mot 309 kommuner året før. Blant disse var det 193 kommuner som hadde eiendomsskatt på boliger, ifølge Statistisk Sentralbyrå.


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland