www.lokalmagasinet.no NYHETER | 2: Hauge, 3: Eyde, på balansert listeforslag fra Høyre Sø. 29. nov. 2020
Meny

2: Hauge, 3: Eyde, på balansert listeforslag fra Vestby Høyre

Publisert 18.11.14 13:03. Oppdatert 13:16 og 13:47. (Reporter Svein-H. Strand) Nominasjonskomiteen i Vestby Høyre klarte til slutt å komme fram til et listeforslag uten provoserende plasseringer med såkalte fraksjonister høyt oppe. Ikke overaskende havnet ordfører Ødbehrs utfordrer i nominasjonen til førsteplassen, nåværende gruppeleder i kommunestyret Eirin Stuhaug Bolle, såpass langt nede som på sjetteplass. Helt nede på 14.-plass står Bolles nære allierte Bodil Holter. På plassen foran henne står den noe mindre framtredende fraksjonist, Lasse Løw.

Foto: Vestby Høyre

Noe overraskende havnet veteranen Johanne Dønnestad Hauge (bildet) på den viktige andreplassen. Et åpenbart kompromiss mellom fløyene. Stig Eyde, nyvalgt organisatorisk nestleder i foreningsstyret og tidligere utpresset gruppeleder, fikk den like viktige tredjeplassen.

Her har det åpenbart vært kampvotering. Eyde var ikke engang med på den såkalt midlertidige lista som mindretallet lekket til Moss Avis etter komiteens forrige, og noe dramatiske, møte. LES MER.

På fjerdeplass står en av fraksjonistenes mer moderate i det politiske landskap for tiden, Anne Grethe Klæboe. De fire første kandidatene foreslås kumulert. Unge Høyre-politikeren Roble Wais er et overraskende valg på femteplass. Etter Bolle på sjette, og først på sjuendeplass: Pål Engeseth, leder av plan- og miljøutvalget i denne perioden, frafallen frispiller i forhold til fraksjonistene, og trolig med ambisjoner om en plass høyere oppe. Videre: 8: Hilde Merete Feragen, 9: Stian Thorvaldsen, 10: Eddie Guse, 11: Bente Lise Lund, 12: Jeton Morina. 13: Lasse Løw, 14: Bodil Holter. 

Dette er kandidater til så mange plasser som partiet har i kommunestyret i inneværende periode.

Listeforslaget med alle de 30 navnene, med fødselsår og bosted, presenteres i sin helhet i LM senere i dag. De framtredende og ordførerlojale medlemmene i kommunestyret, nyvalgt styreleder i lokalforeningen Tone Blixøen Yrvum og Nneka Okoye, finnes ikke på listeforslaget siden begge sitter i nominasjonskomiteen.
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland