www.lokalmagasinet.no NYHETER | 17. mai 2013 i Son Fr. 4. des. 2020
Meny

ENDA EN STRÅLENDE 17. MAI!

Fotoreportasje fra feiringen av Grunnlovsdagen i Son: Svein-H. Strand

Stadig oftere å se landet rundt: Ungdom og voksne side om side bemanner korpsene på de store festdagene. Og som her: Med et smil. Takk for det!

Publisert 17.-18.05.13. Det ble tett-i-tett, det ble sol og smil. Og det ble varme. Det ble enda en strålende Syttende mai-dag. LM dokumenterer dét. Her er da kavalkaden som i kveld er blitt bygget opp som felles reportasjeside med bilder i stort format. Men det skal bli mer. Forberedelsene til enda en side er satt i gang. Resultatet vil bli å se utpå dagen 18. mai. Følg med, det er ett år til neste gang!

Uvanlig i år: Speidere, jentespeidere, frontet flaggborgen. Og trolig for første gang på flere tiår: Politiet hadde fått avløsning.Noen drar til Oslo. Andre kommer til Son for å oppleve det laange og uformelle barnetoget bukte seg gjennom Hollenderstadens smale gater. I år med fersklagt brustein i deler av paradegata.Triangelspiller i Soon Etter Frokst. Eksempel på vokseninnslag i barnetoget som bidrar til den fine balansen mellom alvor og skjemt. Et av elementene som gjør Norges fering av Grunnlovsdagen til en enestående markering på nasjonal plattform. Nasjonal og ikke nasjonalistisk.   Historisk denne gang: Barnetoget kommer, for første gang på brustein og med vaiende flagg på to høye master på torget. Med signalflagg skjenket av strøkets næringsdrivende. 
Russen deltok i år uten et overdrevent støyfølge, og takk for det! Og her er det jo rørende idyll på taket av russebilen, hva?Og så var det oss da. Til slutt i denne 17. mai-kavalkaden. Tidkrevende å lage med et så stort bildetilfang. Og litt for sent på natt blitt, kanskje, for den bildetekst motivet fortjener. Men la oss håpe bildet sier mer enn ord.
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland