www.lokalmagasinet.no NYHETER Fr. 28. juli 2017
Meny

Husk at vår e-postadresse er post@lokalmagasinet.com

Kystkultursenteret markerer OLSOK

(26.07.17) Vestby Bygdekvinnelag og Son Kystkultursenters venner inviterer alle til å feire Olsok lørdag 29. juli. Hjertelig velkommen til dette programmet: 

Kl. 15.  Salg av rømmegrøt, kaffe og vafler ved Vestby Bygdekvinnelag
Kl. 15.  Drøbak Trekkspillklubb spiller
Kl. 16.  Varna Folkedansgruppe danser iført bunader

Kafeen er åpen som vanlig fra kl. 12 både lørdag og søndag.

Son Kystkultursenters venner, styret

Premieredag for 6. sommerrevy

(26.07.17. Oppdatert 12:36) På Son Kro er det i dag premiere på Son Teaterselskaps sjette utgave av revyen "En sommerkveld ved fjorden". Ti forestillinger står på programmet. Tradisjonen tro blir vi budt på sommerunderholdning med en samling gode, gamle sang- og revyskatter, samt en del nyere stoff med egen vri. Årets medvirkende er Anne Dahle, Helge Sveen, Per Emil Grimstad og Eli-Anne Endrerød. Regien er også denne gang ved Nissa Nyberget. Alle detaljene er nå slått opp PÅ PLAKATEN.

Politi og ambulanse rykket ut: Krangel og støy midt på natta

(25.07.17. Oppdatert 21:53) (Reporter Svein-H. Strand) En politipatrulje satte i natt en stopper for en "internfest" i Stoltenberggården som utartet fra høy musikk og skrålende sang til en voldsom krangel med bl.a. knusing av glass ved 04-tiden. Det oppsto også personskade med blødning, slik at en ambulanse kom til stedet litt etter politiet.

► Det hele skal ha startet i det innerste kafé-rommet i 1. etasje, med åpne dører og vinduer. Det kan nærmeste nabo fortelle. Også en leilighet i gårdens 2. etasje ble "tatt i bruk".

Naboen i den tilstøtende Woldegården, som varslet politiet, forteller at "det ble skreket noe forskrekkelig". En annen nabo sier det slik: Det hørtes ut som at det gikk på livet løs.

Det som så ut til å være en av krangelens hovedpersoner ble etter en stund sett og hørt løpende med bar overkropp fram og tilbake i Storgata utenfor. Der gikk han, som vår kilde sier, "løs på noe" utenfor gårdene, med kraftig banking.

Charlotte Holløkken, ansvarlig for driften ved Café Oliven i den fredede Stoltenberggården, ønsker ikke å kommentere nattens hendelse offentlig før hun har hatt et møte med sine ansatte og politiet.

Holløkken ble selv dobbelt varslet, både av en av sine ansatte og av LM, etter et telefonvarsel fra en annen nabo som hadde våknet av rabalderet ved 04-tiden. Holløkken kom raskt til stede under politiaksjonen.

Det var mye å ta tak i for de to i politipatruljen som ankom litt over halv fem. Først tre kvarters tid senere kunne de returnere, ambulansen noe tidligere siden det ikke lot til å være behov for syketransport.

Det er ikke første gang denne sommeren at det er støy fra gården etter stengetid, men ikke i den grad som i natt.

Kilden i Woldegården kan også fortelle at den private festen i peisestua innerst i kafélokalet startet flere timer før politiet ble varslet. Her deltok angivelig ikke bare ansatte som bor i 2. etasje. (Saken oppdateres.)


Domenehaier lager trøbbel – og Café Oliven i Son er rammet

(17.07.17. Oppdatert 20:37) Via et norsk stråselskap har den svenske domeneoppkjøperen Internet Vikings kapret rettighetene til www.cafeoliven.no.

► Det skjedde etter en epost-glipp i forbindelse med at kafeen fikk ny driftsansvarlig. På nettet, og på en fremmed server, ligger nå den eldste av to hjemmesider som gjennom årene er levert av LMs utgiver-foretak Strand Prinfo, som forhandler for Info Helgelands webløsninger. LES MER.

Når adjektivene er brukt opp!

(16.07.17. Oppdatert 11:58) Mange adjektiver er brukt om de jevnt økende besøkstall Lokalmagasinet.no har hatt gjennom snart 15 år. Det er derfor ikke lett å karakterisere besøket for juni – og første halvår av 2017. 

Men alt er jo relativt også på dette området. Så her må vi omstille oss atskillig. For LM tok på sett og vis til å spille i en ny divisjon ikke lenge etter nyttår. Nærmere bestemt i februar. Men fallhøyden er blitt stor. Derfra og hit er det nemlig snakk om doblinger på de mest sentrale tallene som serverloggen leverer! Alt dette fra gode nivåer i forkant. LES MER.

Ny Sonsbok: "SON – Het water op te Zoon"

(07.07.17.) (Pressemelding fra Soon og Omegns Vel) Det er etter hvert utgitt en hel rekke bøker om Son, i regi av Soon og Omegns Vel, Vestby Historielag, Vestby Kunstforening og andre. Denne gang har vellet tatt utgangspunkt i Norsk Ukeblad, som i 1965 hadde en fire siders reportasje om Son. LES MER.

Festeeiendom og eies av kommunen

(27.06.17.) Eiendommen i Storgata 19, der Son Kystkultursenter holder til, er det Vestby kommune som eier. Kommunen kjøpte gnr 160/bnr 26 fra Glenne-arvingene i 1991 for 700.000 kroner.

Eiendommen ble sammenslått med Glenneparken etter en grensejustering i 1999. Siden da har den vært bortfestet til Follo Museum for 50 år, framgår det av grunnboka. LES MER PÅ SAMLESIDE.

Follo Museum konkurs!


Fra Son Kystkultursenter juni 2017. LM-foto: Svein-H. Strand

(25.06.17.) Follo Museum i Drøbak, som Son Kystkultur-senter er underlagt, er utrolig nok konkurs. Institusjonen med åtte ansatte eies av to stiftelser, som også eier "Museumsskogen" i Drøbak.

► Med renter skylder stiftelsene nå over 16 millioner kroner til Asker kommune. Asker kommune har brukt pengene på Oslofjordmuseet i Vollen, med sin samling av gamle båter fra bl.a. Follo Museum, som åpnet i juni for fire år siden. Bak dette ligger en enestående museumstragedie, der Frogn kommune er aktør. LES MER PÅ SAMLESIDE.

DETTE ER SISTE DEL av en forsidetopp som følger med på alle sider i publisererens faste toppfelt. Det vil si alle sider unntatt sidene i magasinmodulen med bredere publiseringsflate. Sakene nedenfor her ligger i en særskilt "nyhetsmodul". Inntil vi får en ny publiseringsløsning, brukes denne bare til å dekke arkivbehov. I margen t.v., under "stoffgruppe-boksene", ligger tittellenker til enkeltstående større nyhetssaker som har vært publisert de siste årene. Disse ligger i kronologisk rekkefølge, med de nyeste sakene langt nede. Innholdet i LM vil ikke være organisert på denne måten i en ny publiserer. Red.

SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave
Livet under brygga og i fjæra

(20.07.17) PÅ SON KYSTKULTURSENTER lørdag 21.07. kl.12 vil Tore Rahn fortelle om livet under brygga og i fjæra, og han trenger hjelp av mange barn til å fylle et helt akvarium!

Deltakelsen er gratis for alle barn opp til 11 år i følge med en voksen.

Hele helgen er det salgsmesse med Odd Lunds vakre og praktiske, dreide treprodukter. Og Alex har kafèen åpen.

Son Kystkultursenters venner. Styret, ved Tove Lissner

[24.07.2017]
Godt besøkt sommerutstilling

(10.07.17) Lederen i Vestby Kunstforening, Ellen Skaflestad (bildet), hadde all grunn til å smile da dørene stengte for årets sommerutstilling i Son søndag ettermiddag.

[17.07.2017] Les mer
Alex den grusomme vender tilbake!

(13.07.17) Sjekk dette! Lørdag 15. juli kl. 13: Sjørøverkaptein "Alex den infernalsk grusomme" (bildet) vender tilbake til Son Kystkultursenter og møter der sjørøver-snuppa Schjøte Schingne. Hva skjer da?

[16.07.2017] Les mer
Aktuelle aktiviteter på Kystkultur´n

(05.07.17) Neste onsdagsforedrag blir onsdag 2. august. Da snakker historiker Finn Einar Eliassen om ”Folk i hollendertiden i Son – samfunn, materiell og kultur”. Altså ingen onsdagsforedrag i juli.

► Vi satser på barneprogram hver lørdag i juli, og lørdag 8. juli blir det ”Lær å male med Turid og Signe”. Alle barn kan delta. Samme helg, 8.-9. juli. blir det salgsmesse med ”Smykker og figurer” ved Signe Strøm. 

on Kystkultursenters venner, Styret

[12.07.2017]
Kystkultursenteret i overgangen juni-juli

(29.06.17) Son Kystkultursenters venner ønsker hjertelig velkommen til:

Gratis konsert, inne eller ute avhengig av været, i morgen fredag 30. juni kl. 19. Det er durspillgruppa ”Styggen på låven” som spiller gamle dansemelodier fra Akershus, Agder, Hedmark og Gudbrandsdalen.

[03.07.2017] Les mer
Onsdagsforedraget: Om Arvid Balstad

(19.06.17.) I serien Onsdagsforedragene på Son Kystkultursenter kåserer Karsten Thrane 21. juni kl. 19 om Sons kulturpersonlighet Arvid Balstad (1893-1971). Han var kunstmaler, lærer, politiker, cellist og mye, mye mer. Son Kystkultursenters venner. Styret

[23.06.2017]
Evert Taube-konsert med Arne Kvalnes

(16.06.17) I morgen lørdag 17. juni kl. 13 arrangerer Son Kystkultursenter Evert Taube-konsert ved Sons egen trubadur Arne Kvalnes. Hjertelig velkommen! Det er gratis entré, Og kafeen er åpen. Son Kystkultursenters venner, Styret, ved Tove Lissner

[18.06.2017]
Dørnberger-foredrag avlyst

(14.06.17.) Kveldens onsdagsforedrag på Son Kystkultursenter om Sons berømte og beryktede kunstmaler Carl Dørnberger, måtte avlyses på kort varsel. Det er så langt ikke oppgitt noen årsak. Interesserte tilhørere ble bare møtt med stengte dører og arrangementets plakat med påskriften Avlyst. Inntil foredraget blir satt på programmet igjen, her er forhåndsomtalen.

[16.06.2017]
Flere historiske bygninger får skilt

(27.05.17. Oppdatert 10:18) I regi av Soon og Omegns Vel og Vestby kommune har en rekke bygninger i Son fått påmontert store blå skilt som kort forteller om bygningenes historie og verneverdi. Vellet har oversendt en ny liste med flere bygninger til kulturetaten.

Kultursjef Ronny Fostervold Johansen vil sammen med bl.a. Soon og Omegns Vel gå gjennom saken i 2017, framgår det av vellets årsberetning. Her blir det også understreket at gamle verneverdige hus må vedlikeholdes. Vellet har tatt dette opp med eiere som ikke sørger for nødvendig vedlikehold.

Vellet har gitt økonomisk støtte til Kjøvangen Vel til reparasjon av ”skiftehuset” ved stranda og badebrygga i Kjøvangen.

[01.06.2017]
Ingen WordPress-debut 17. mai
(16.05.17) Vi har lenge hatt et lønnlig håp om å kunne "prøveåpne" deler av den nye publiseringsløsningen med en aktuell fotoreportasje på selveste 17. mai. I formiddag må vi bare erkjenne at tiden ikke strekker til, selv etter en halv natt med forsøk.

Bak dette ligger det at den profesjonelle WordPress-løsningen vi har fått levert er et flott produkt, men enda mer krevende å lære å bruke enn det vi trodde så sent som i går. Det er svært mange valgmuligheter innenfor menystruktur, fotogallerier og inndeling av den visuelle publiseringsflaten. Plassdisponering og stoffredigering blir på det nærmeste to sider av samme sak i denne læringsfasen.

Det kan også vise seg at nyhetsmodulen som ligger inne, ikke er den beste vi kunne ha valgt. Kort sagt kan vi inntil videre ikke bruke mer tid på dette. Utprøvingen har dessverre gått altfor mye på bekostning av det ordinære redaksjonelle arbeid.

WP-abeidet fases nå derfor inn som et utviklingsprosjekt der det bl.a. må gjøres flere valg for faste innstillinger som vil forenkle den daglige oppdatering mest mulig. Red.
[20.05.2017]
1-10 av 1974 Neste >>"Julibrev fra Son" danket ut nyheter
Alt om Feierbakken 1-saken så langt

JORD TIL PLEN OG HAGE LEVERES HJEM TIL DEG.
Tlf. 64 95 31 51
Den midlertidige nyhetssiden

Lenka i reklamebanneret går for tiden til kafeens Facebook-side fordi oppkjøpere har kapret rettighetene til hjemmesidens domenenavn.

SON I VEKST MISTER BANKEN

To leserbrev av Jostein Haugh, tidligere medlem av Bygdelista:

Byggeprosesser og habilitet
Sjokkert over dispensasjoner

   
 VÆRSTASJON MOSS HAVN

UV-VARSEL

 Nasjonal nyhetspakke

NRK Tekst-TV  
Norske aviser og magasiner

Reuters UPI AFP

 LAVPULS – vindu og veiviser:

Hovedstadspuls|

Gamle bilder fra Son |

Nettradio.nrk.no | Sveriges Radio P4 Göteborg |

 Værdata Solbergstrand i Sør-Frogn, NIVA-stasjonen. | Blåskjellvarsel |

FOLLO-POLITET

Lov om helligdager og helligdagsfred |
Naboloven | Straffelovens § 350 | Politivedtekter |
Forskrift om alkoholomsetningen | Lov om helsetjenesten i kommunene

 

Dagny Halds skulptur som ønsker alle sjøfarende velkommen til den gamle hollenderstaden Son.

LM-foto: Sturla Strand ©

EGYPTISK HODE, BRILJANT DAGNY HALD. Denne flotte skulpturen, laget av Son-kunstneren Dagny Hald (1936-2001), var lenge toppbilde i den første utviklingsfasen til Lokalmagasinet.no. Kunstneren har klart å gi kvinneansiktet et fascinerende uttrykk; liksom tidløst talende, henvendt til oss alle med et direkte, mildt og fast blikk som det synes å ligge livsvisdom i. Det koboltblå hodeplagget står i både harmoni og kontrast til ansikt og hals. Et briljant arbeid av Dagny Hald! Vi har latt bildet følge med også til Lokalmagasinets nye forside, og synes sammen med mange av leserne at det aldri blir "utbrukt". Det ble tatt på minneutstillingen for kunstneren sommeren 2002. TEKST OG FOTO ©: Svein-H. Strand

Eksterne maritime ressurser:

* Havgapet.com

* Kongelig Norsk Båtforb.

* Batliv.no

* Seilas.no

* Klassisk Treseiler Klubb

* Seilmagasinet.no

* Fullriggeren "Sørlandet":

* Havseilerklubben

* Maritimstart.no  

* Foren. for fartøyvern      

* Risør Trebåtbyggeri

* Forbundet Kysten

* Oslofjorden Båteierunion

* Isegran, Senter for maritim kultur

* Kystverket

* Fiskeridirektoratet


HAVNER OG BÅTFORENINGER 
 
VELFORENINGER O.L.
* Soon og Omegns Vel

 

Maktmenneskene

beskytter seg selv.

Vi beskytter våre kilder.

Vår visjon: Å være en enkel, men kraftfull og inspirerende tråd i veven som vi alle spinner.   

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin som redigeres på Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakatens grunn. LM er basert i Son, men har hele Vestby kommune som dekningsområde. "Fra fortid og nåtid" angir en hovedretning på stoffet. Nettstedet sikter mot å være en kombinasjon av magasin og portal til utvalgte eksterne ressurser på nettet. Nyhetsmessig dekker LM vesentlig kommunal-, kultur- og næringslivssektorene. Gode fotografier og aktuell debatt er blant de andre satsingsområdene. 

Lokalmagasinet.no ble startet 1. desember 2002 med en enkel publieringsløsning som hadde et dårlig telleverk. Med en ny publiserer kunne vi i 2007 notere 60.000 besøk. Allerede året etter ble det 85.000 besøk. I 2009 nådde vi milepælen 100.000. I midten av desember 2011 passerte vi 200.000. I 2014 nådde vi en ny milepæl: 250.000 besøk. Sammen med besøket til vårt nye ekstramagasin Herison.no ble resultatet i 2015 omtrent som i 2014. 260.000 ble nådd i 2016, bare for LM. Trenden så langt i 2017 er at LM stevner mot 300.000-tallet, samtidig om Herison.no er i sakte vekst.

Lokalmagasinet.no - Postboks 160, 1556 SON

Tlf. 64957348 - Mobil 979 38 621

E-post: post@lokalmagasinet.com

DOMENET http://www.lokalmagasinet.no eies av Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf. 64957348, mobil 97938621. Org.nr. NO 946123048.

ANSVARLIG REDAKTØR OG DAGLIG LEDER STRAND PRINFO (ENK): Svein-Harald Strand.

OPPHAVSRETT: Innholdet på våre sider er beskyttet av Lov om opphavsrett til åndsverk. Utenom privat bruk, kan det ikke kopieres herfra eller mangfoldiggjøres på annen måte – bilder eller tekst uten tillatelse fra rettighetshaver.

Dersom ikke annet er opplyst i forbindelse med publiseringen, er det Lokalmagasinet.no som er rettighetshaver, eventuelt sammen med navngitt medarbeider.

Også spesielle overskrifter som det er lagt mye arbeid med å lage, vil kunne være rettighetsbelagt og ulovlig å bruke uten tillatelse i en liknende kontekst som de sto i originalt.

Samlinger av utvalgte lenker til eksterne nettsteder er beskyttet av opphavsretten, på like linje med tekst og bilder, når lenkene er samlet inn og redigert/indeksert etter redaksjonens eget konsept.

I henhold til god presseskikk skal Lokalmagasinet.no oppgis som kilde når det brukes utdrag fra våre artikler i andre medier.

 


 

 

 

 

 

 


 

 

LagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagre
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland