www.lokalmagasinet.no Nær kystperle over grensen On. 28. juni 2017
Meny

Nær kystperle over grensen


Litt av både Labobakken og Løkkeveien i Son, ikke sant?

Kort sagt: GREBBESTAD!

Publisert 18.07.12. Endret 01.09.13. Nær nok til ikke å måtte overnatte. Nær nok til å ta en biltur på sommer-sparket. Over riksgrensen, det er så. Likevel ikke mer enn 106 km fra downtown Son. Kort sagt: Vestkystperlen Grebbestad!

Tekst og iPhone-foto: Svein-H. Strand

Smug med åpen port mot strandpromenaden.

Bare ca 1500 innbyggere (femtenhundre); likevel en rimelig komplett liten by i Tanum kommune. Ja, her er både kirke og pol, förståss. Og se nå på bildet under hva de har klart å favne i ett og samme etablissement.

Kreativ Vestkyst-vri a la Grebbestad: Restaurant og kino.

♦ Eller for å si det sånn: Når Strömstad føles litt for sommer-stor etter at du har ristet av deg en times biltur og kollat på nogra butiker – ja, da kjører du bare en halv time videre. Turen går langs en vei der du, ganske tett på, får se noen klynger med relativt skånsomt plasserte el-vindmøller som bonus.

Gangvei med sjarme noen få skritt bak den lange hovedgata.

Unngår du å ta av til innlandstettstedet Tanumshede, kommer du så til det som de fleste førstegangsbesøkende nok vil oppleve som en svært hyggelig overraskelse.

Spisested med en tøtsj av Paris.

Et sted som engang var en del av det norske rike er det jaggu også vi kommer til når jorder og skogkledte knauser for første gang siden Strömstad avløses av det helt havnære landskap. Det norske navnet var forresten Grebystø, etter den nærliggende gården Greby.

Et bilde fra havna med strandpromenaden og svenska flaggan måtte jo bare være med.

♦ Det skal nå alltid være noe nårrskt å sammenlikne med, og helst fra det noenlunde nære, så derfor: Litt Drøbak, dette her. Litt Son. Litt Svelvik. Litt av hvert.

Men ganske sikkert mest: Litt av et stykke jettetrevliga Bohuslänkusten! 

Vestkysthus med en favn vestkystroser foran fasaden. Også et lite steinkast fra hovedgata.

Delicatesso både her og der i Grebbestad. For bare å nevne de fine fargene på hus som nesten alle ser ut til å være nymalte. Duverden; vi aner en systematisk stedsskjøtsel som styres av både hjerte og hode!Så sannelig har de ikke også en skomakergate. Her er da skomakeriet.Og skulle du bli så bergtatt av Grebbestad at du ikke vil hjem på flekken, så kan du sikkert få et "rum mitt i stan!"  Men vi setter oss i Volvo'n och åker hem. Hej då, Grebbesta'n!


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland