www.lokalmagasinet.no Mikroplast, konkurranseinstinkt og godt lønnede fotballspillere i årets Nysgjerrigper-konkurranse Lø. 5. des. 2020
Meny

Mikroplast, konkurranseinstinkt og godt lønnede fotballspillere i årets Nysgjerrigper-konkurranse

Foto: Nysgjerrigper.no

(23.03.18) (Fra pressemelding) Over 2600 barn har forsket på egne problemstillinger og levert inn rapport til Forskningsrådet. Hvorfor har noen større konkurranseinstinkt enn andre? Finnes det mikroplast i Mjøsa? Hvorfor tjener fotballspillere mer penger enn ambulansesjåfører? Hvorfor tjener mannlige fotballspillere mer enn kvinnelige fotballspillere? Nå er det opp til juryen å avgjøre hvem som går til topps i Nysgjerrigper-konkurransen 2018.

► 178 prosjekter fra 1.-7. klassinger i hele landet kjemper om pallplassering og opptil 30 000 kroner. Regionale juryer skal nå plukke ut sine favoritter og sende til en landsfinale.

– Vi arrangerer forskningskonkurranse for barn fordi vi mener at det er viktig at utforskning, kritisk tenkning og vitenskapelig metode introduseres allerede i barneskolen. Nysgjerrigper-konkurransen synliggjør også hva barn er opptatt av og har lyst til å gjøre noe med, sier Kate A. Furøy, prosjektleder for Nysgjerrigper i Forskningsrådet.

Oslo, Akershus, Buskerud, Østfold, Oppland og Hedmark utgjør Region øst, og her konkurrerer hele 74 prosjekter om en plass i landsfinalen.

► Juryen i Region øst ledes av Oslo Vitensenter, med representanter fra Vitensenteret Innlandet og Vitenparken Campus Ås.

Nederst finner du en liste over hvilke skoler som deltar fra regionen.  På nysgjerrigpermetoden.no kan du se alle prosjektene som er levert inn. Søk på prosjekt- eller skolenavn for å finne prosjektsiden med navn på ansvarlig lærer.

Kontaktpersoner i Forskningsrådet

Kate A. Furøy, (kaf@forskningsradet.no, +47 93 43 94 30)
Marit Møllhausen, (mmo@forskningsradet.no, +47 93 40 91 08)


 

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland