www.lokalmagasinet.no LOKALHISTORIE | GAMLE BILDER Sø. 17. jan. 2021
Meny

Dette er åpningssiden for en stoffgruppe på Lokalmagasinet.no med gamle bilder fra distriktet. I margmenyen t.v. vil innholdet på stoffgruppen vises som overskriftlenker under menypunktet GAMLE BILDER etter hvert som sakene blir publisert. Flere gamle bilder er allerede publisert og ligger andre steder etter tema, som her på forsiden til hovedseksjonen LOKALHISTORIE.
Hilsen redaksjonen

Son torg: En stor forskjellPublisert 28.07.08. Endret 02.08.08. og 08.07.17 En sommerdag, trolig i 1964. Bildet er avfotografert fra en fire siders reportasje av Hans Faye-Lund i Norsk Ukeblad nr. 12 for 1965. Alle kjenner seg –  og kjenner seg ikke igjen. For duverden: Så slitent var det ved Son torg såpass kort tid tilbake.
     
Det hadde hjulpet på totalinntrykket dersom vindusslåene med de gamle skiltene på Thornegården i bakgrunnen hadde vært lukket. Skal vi tippe at Aimar Hansen & Co holdt stengt og at det da var søndag?
     
1930-tallshuset i vestenden av Spinnerigården, her med kioskhandel i første og bolig i andre etasje, gikk med da Spinnerigården ble totalskadd i brann 17. mai 1976. Mannen i hvit frakk som feier utenfor inngangen er høyst sannsynlig Lehmann, som da var kioskeier og eier av begge gårdene.
     
Om du var en unggutt på den tiden, så kanskje blikket dras mot motorsykkelen med det tidstypiske designet.

Er det britiske BBS? Nei, mest sannsynlig en Jawa 250 kubikk, den tjekkiske "folkekubikkeren"?
 

Hva mer å si, bortsett fra at vi jo gjerne skulle kunnet vise bildet i original og med helt korrekt fargegjengivelse som ville gitt motivet et litt mindre slitent preg, kanskje?

Det må da være at jugerbenken er på plass med en enslig bruker under Spinnerigårdens svalgang. Men vi skal vise flere littgamle og godtgamle bilder på Lokalmagasinet.no. Følg bare med, så skal du få se.

St.
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland