www.lokalmagasinet.no LOKALHISTORIE Sø. 17. jan. 2021
Meny

Velkommen til seksjonen LOKALHISTORIE på Lokalmagasinet.no! Under denne "boksen" et stykke ned i margmenyen t.v. har du nå fått opp lenker til det vi har fått på plass i seksjonen så langt. Du vil ellers se at seksjonen også har stoffgrupper med interne menyer, bl.a. GAMLE BILDER. Som ellers i margmenyen: Klikk på alle "bokser" navngitt med store bokstaver løser ut den interne menyen med lenker til innholdet.

 

Da Son var en stor fiskehavn

Ukjent fotograf. Digitalisering til jpg-fil for Lokalmagasinet.no er foretatt av Sturla Strand, ut fra fra en tidlig generasjon diapositiv, i et format som er uvanlig i dag.

Publisert 09.03.08 (LM) Tidene skifter. Vi vet alle hva som preger dampskipsbrygga i Son i våre dager. Slik så det ut en tidlig høstdag, trolig tidlig på 1950-tallet. Til tross for horden av fiskeskøyter: Legg merke til hvor strøkent det er både for fiskekasser og andre ting på brygga!

Kopien som vi publiserer er lett restaurert slik at det bedre tåler forstørrelsen, og er litt beskåret, men bare i høyden. En lang rekke gamle fotografier venter på å bli restaurert og publisert i Lokalmagasinet.no. Vi jakter også på flest mulig opplysninger om historiene bak bildene, og tar svært gjerne imot opplysninger fra leserne. St.

Lokalhistorien i fotografier

Endret 09.03.08 (LM) Lokalmagasinet.no skal ha et sterkt historisk magasinbein å stå på, selv om det lenge ikke har sett slik ut, på grunn av politikernes stormangrep mot verdiene i Son.

Men på lager har redaksjonen bokstavelig talt et magasin av historie, dokumentert i fotografier. Her er ett av dem. Det er Soon Musikkorps som poserer på dampskipsbrygga. Vi tipper at de nettopp har hentet et av de få medlemmene, Eivind Strand Jacobsen (1901-1990). Han jobbet nemlig på D/S "Oscarsborg".

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland