www.lokalmagasinet.no Litt om "politisk hukommelse" Lø. 16. jan. 2021
Meny

Litt om "politisk hukommelse"

Publisert 28.08.15 (Av Jostein Egil Haugh, Bygdelista i Vestby) Det skal velges nye og gamle representanter til kommunestyret i Vestby, og jeg lurer litt på uttrykket "politisk hukommelse". Hva er det? Foreløpig er det mest festtaler om hva som kommer av gode tiltak og hva de enkelte partiene har fått til de siste fire årene. Lenger bakover i tid går ikke hukommelsen verken for politikere eller velgere, kan det se ut til. Enkelte husker ikke engang et år bakover i tid!

Brutte løfter og tramp i klaveret nevnes ikke med et ord, ei heller gamle samarbeidspartnere fra tidligere valgperioder! Man vil Aldrig samarbeide med den eller den før valget, men etter valget er det en helt annen sak. Da er plutselig Ap og Frp gode partnere, og politisk ståsted spiller ingen rolle, bare man får makt!

De siste 16 årene har Arbeiderpartiet og Høyre i Vestby delt makten seg imellom med støtte av Frp, og de fleste saker er bestemt av disse tre før de kommer til votering. At disse tre partiene er "eiet" av tre eldre herrer, er det ikke så mange som tenker på. Dette er et demokratisk problem, da saker ikke blir debattert før de blir vedtatt! De bestemmes i de lukkede rum av gutteklubben Grei , og voteres inn av lydige partifeller.

Før årets valg er det som vanlig litt støy. Dagens ordfører bruker penger på en kommunal mobil som en gutt i puberteten! Både dagens og forrige ordfører har hatt problemer med garasjer og grenser mot friareal og naboer. Dette har ordnet seg greit når en er med i gutteklubben og vandrer rundt i korridorene i kommunehuset.
 
Dessuten, litt støy rundt sentrale politikere før valget er med på å holde fokuset vekk fra tidligere fadeser. Man vil jo ikke at folk skal huske det man selv helst vil glemme, og valgløfter er ikke til å for å holdes, det vet alle. Det er med"politisk hukommelse" som med "det døve øret": Man husker det man vill huske, og man hører det man vill høre!


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland