www.lokalmagasinet.no KYSTPORTALEN.NO Ma. 11. des. 2017
Meny


Foto: LM Fototjenester/Svein-H. Strand

Velkommen til Kystportalen.no!
Fotografiet "Man with beard" har fulgt Lokalmagasinet.no siden starten.
Han ligger an til å bli en følgesvenn også på det nye nettstedet
Kystportalen.no, der vi satser nasjonalt. Bildet er for øvrig
ulovlig lastet ned og brukt flere steder på Verdensveven.


Foto ©: Sturla Strand Salg og Foto, Son

Stilt ut 07.05.09 (KP) Lokalmagasinets utgiverselskap Strand Prinfo utvider porteføljen på internett, og registrerte i mai i fjor domenet www.Kystportalen.no. Portalen skal i hovedsak utvikles og redigeres fra en sentralredaksjon i Son, sammen med andre nettsteder. Den tyvstarter her i Lokalmagasionet.no som en slags beta-versjon.Veteranskipet DS "Børøysund" ved Dampskipsbrygga i Son.

Foto ©: Sturla Strand Salg og Foto, Son

♦ Slik tilfellet har vært med Lokalmagasinet.no, vil Kystportalen.no bli utviklet og driftet i nært samarbeid med Info Helgeland som bl.a. står bak Helgeland.no og den prisbelønte portalen Mosjoen.com.

♦ Norge er en kystnasjon. En mengde interessant og nyttig stoff omkring kysten vår, kystkulturen og maritim sektor generelt finnes i dag spredt omkring på internett.

♦ I tillegg til å generere eget stoff, skal Kystportalen.no samle, speile og indeksere disse ressursene slik at de blir langt mer tilgjengelige for publikum enn i dag.

UKJENTE OG UTILGJENGELIGE

– Mange av sidene er så utilgjengelige at du helst bør ha noen forkunnskaper eller bruke mye tid på søkemotorene via relevante nøkkelord for å finne fram til dem, sier daglig leder i Strand Prinfo, Svein-Harald Strand.

– I dagens sammensatte mediebilde er det en kamp om tid og oppmerksomhet. "Smale" og til dels ukjente nettsteder, som både hver for seg og tilsammen tilbyr et vell av viktig informasjon, blir her en større taper enn nødvendig. Og det er synd, for her har vi, alt i alt, en sektor som favner bredt: Fra båtforeninger og kystkultur med museumsvirksomheter til turistinformasjon. Dette er noe av utgangspunktet for satsingen, sier Strand.

FIN MATCH I PORTEFØLJEN
Med Son som utgiversted har Lokalmagasinet.no naturlig nok hatt et betydelig maritimt preg. Det gjelder både på magasindelen og på portaldelen med lenker til eksterne ressurser.

– Kystportalen.no vil derfor gå fint inn i domeneporteføljen vår, som per i dag også omfatter den kommende Vestbyportalen.no og Soon24.no, konkluderer Strand.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland