www.lokalmagasinet.no KYSTPORTALEN.NO Lø. 16. jan. 2021
MenyFoto: LM Fototjenester/Svein-H. Strand

Velkommen eller farvel til KYSTPORTALEN.NO?
Fotografiet "Man with beard" har fulgt Lokalmagasinet.no siden starten.
Han ligger an til å bli en følgesvenn også dersom 
Kystportalen.no blir realisert.


Foto ©: Sturla Strand Salg og Foto, Son

(Opprinnelig publisert 07.05.09. Endret 12.05.18) Lokalmagasinets utgiver Strand Prinfo registrerte i mai 2008 domenet www.Kystportalen.no. Prosjektet bygger på at portalen i hovedsak utvikles og redigeres fra en sentralredaksjon, sammen med andre nettsteder. Ti år senere har ingen ting skjedd, og tiden er kommet for å ta stilling til om projektet skal nedlegges eller endres, eller om domenet skal tilbys for salg. Her kan du lese hvorfor ideen ble født.Veteranskipet DS "Børøysund" ved Dampskipsbrygga i Son.

Foto ©: Sturla Strand Salg og Foto, Son

♦ Slik tilfellet har vært med Lokalmagasinet.no, vil Kystportalen.no bli utviklet og driftet i nært samarbeid med Info Helgeland som bl.a. står bak Helgeland.no og den prisbelønte portalen Mosjoen.com.

♦ Norge er en kystnasjon. En mengde interessant og nyttig stoff omkring kysten vår, kystkulturen og maritim sektor generelt finnes i dag spredt omkring på internett.

♦ I tillegg til å generere eget stoff, skal Kystportalen.no samle, speile og indeksere disse ressursene slik at de blir langt mer tilgjengelige for publikum enn i dag.

UKJENTE OG UTILGJENGELIGE

Mange av sidene er så utilgjengelige at du helst bør ha noen forkunnskaper eller bruke mye tid på søkemotorene via relevante nøkkelord for å finne fram til dem.

I dagens sammensatte mediebilde er det en kamp om tid og oppmerksomhet. "Smale" og til dels ukjente nettsteder, som både hver for seg og tilsammen tilbyr et vell av viktig informasjon, blir her en større taper enn nødvendig. Og det er synd, for her har vi, alt i alt, en sektor som favner bredt: Fra båtforeninger og kystkultur med museumsvirksomheter til turistinformasjon.

Med Son som utgiversted har Lokalmagasinet.no naturlig nok hatt et betydelig maritimt preg. Det gjelder både på magasindelen og på portaldelen med lenker til eksterne ressurser.

SVEIN-H. STRAND
Daglig leder
Strand Prinfo
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland