www.lokalmagasinet.no Jordflytting – meningsløst blindspor! Lø. 5. des. 2020
Meny

Jordflytting – meningsløst blindspor!

Publisert 08.07.15 (Leserbrev) Hadde vært fint med en debatt, spesielt nå i valgkampen, om hvordan jordbruks- og kystkommunen Vestby skal se ut. Det med IKEA er i denne sammenheng en sak i saken, men fler og fler spør om: Hvorfor bare der? Hvorfor bare på Delijordet?

Det er bare der jorda ligger det kan produseres mat. IKEA kan ligge nesten hvorsomhelst.

Det med jordflytting er bare et fullstendig meningsløst blindspor som ikke har noen plass i moderne arealplanlegging, selv om ordfører John A. Ødbehr mener det motsatte.

Les AsplanViak-rapporten og kronikk i Nationen 24. juni; "Restaurering av naturødeleggelser?"

DELIJORDET UTENFOR SENTRUM!

Delijordet ligger forresten ikke i Vestby sentrum, men er et flott jordbruksareal utenfor sentrum, godt avgrenset av fylkesveien i sør.

Et av de fem flotte tettstedene som Ødbehr snakker om, det bitte lille Vestby sentrum, er allerede ødelagt av masse asfalterte parkerings-plasser som det nesten ikke er behov for etter at storsenteret og outlet-området ble bygget. Der handler alle, og Vestby sentrum blir enda mer belastet med trafikk, støv og støy ved å få IKEA tett på, rett på utsiden.

Vestby "sentrum"/nord er en trafikkmaskin på E6 med bilbasert varehandel tilfeldig strødd rundt, og kommer til å bli verre etter at IKEA blir etablert, da denne "magneten" trekker enda mer bilbasert handel til Vestby.

Dette er ikke bare noe jeg mener; det er allerede slått fast i en konsekvensutredning fra Rambøll fra 2010, men som kommunen aldri har brydd seg om.

ØYVIND KJØLBERG

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland